Otroška nega

Prikaz vseh 4 rezultatov

Kvalitetna otroška nega

Nega otroka je še toliko bolj komplicirana in delikatna tema, saj je otroška koža veliko nežnejša in občutljivejša kot koža odraslega. Vsak starš si želi, da bi za otroka poskrbel tako kot se spodobi in da bi mu zagotovil vse najboljše. Od pleničk do čiščenja in rezanja majhnih nohtov.

Otroci so izredno delikatna bitja in vsa nega, ki jo uporabljate mora biti kvalitetna.

Negovalna sredstva, ki jih uporabljate za nego otroka mora biti naravna, brez škodljivih sestavin. Za nego otroka so še posebej zaželena olja, brez parabenov in kemikalij.

Spanje
Novorojenčki morajo v prvih dveh mesecih spati približno 16 ur na dan. Običajno se hranijo na 2 do 4 ure in se zbudijo, če so lačni ali mokri. Ne skrbite, če cikel spanja ne bo sledil idealnemu vzorcu spanja novorojenčka. Vsak otrok je unikaten in ima drugačen cikel spanja. Prav tako ne pozabite zamenjati položaja vašega otroka med spanjem. To preprečuje nastanek ploskih madežev na glavi. Poskrbite, da bo otrok spali na hrbtu, da ne bo prišlo do težav med spanjem.

Nohtki
Novorojenčkovi nohti rastejo zelo hitro. Otrok se tako lahko z nepredvidljivimi gibi popraska po svojem obrazu ali telesu. Pomembno je, da otrokove nohte redno porežete. Ker so nohti dojenčka mehki, uporabite škarje za nohte. Ko otroka spi, poskusite nežne nohte. Ne obrezujte ga pregloboko, saj so nohti zelo nežni in lahko boleče za otroka. Ne obrežite robov nohtov, saj bo to povzročilo vraščanje nohtov.

Novo pečeni starši lahko poiščete pomoč pri družini ali prijateljih in se tako spočijete in poskrbite tudi sami zase.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.