Nega nohtov

Prikazovanje 1–12 od 19 rezultatov

Kako pravilno negovati nohte?

Ne glede na to, ali ste oseba, ki verno neguje svoje nohte in to pojmuje kot prioriteto ali nekoga, ki nenehno grize kožico je resnica takšna, da vsi hrepenimo po zdravih, popolnoma negovanih nohtih. Torej, kako negovati nohte, da bodo ti zdravi in lepi ter obenem še negovani.

Nohti kot pokazatelj zdravja?
Če so nohti obarvani rumeno to pomeni, da je lahko to znak kajenja ali pa da je lak za nohte obarval vašo nohtno ploščo. V koliko ima vdolbinice ali bele madeže to kaže na pomanjkanje vitamina ali kalcija.

So vaši nohti zdravi?
Znak, ki kaže na zdrave nohte je vidni beli del nohta, imenovan lunula. Ko pogledate svoje nohte morate biti pazljivi na sledeče, in sicer, da je nohtna plošča rožnato-bele barve. Zdravi nohti so takšni, ki so enakomerni dolgi.

Na rast nohtov vplivajo številni dejavniki, in sicer spol, hormoni, vreme in aktivnost rok – zmeraj uporabljajte rokavice, kadar se lotevate hišnih opravil. V povprečju nohti rastejo približno 3,5 milimetra na mesec. Ženski nohti rastejo počasneje kot moški. Toda med nosečnostjo ženski nohti rastejo hitreje zaradi izločanja hormonov. Če opazujete, nohti običajno rastejo hitreje poleti kot pozimi.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.