Znamka

IZDELKI BLAGOVNE ZNAMKE
Hurraw!

Dom Hurraw Balm-ov je v majhnem smučarskem mestecu v ameriškem Nacionalnem parku, Whitefish v Montani. K ustvarjanju tega čudovitega balzama za ustnice nas je gnala čista namera ponuditi ljudem najboljši možen balm na svetu – iz popolnoma organskih, veganskih, presnih, cruelty free in fair trade sestavin. Vse skupaj pa začinjeno še s čudovitimi 100% naravnimi vonji in okusi… sestavine, ki so se potegovale za mesto v balmu, so zato morale iti čez precej strog kriterij…

Hurraw!

Balm kriterij kvalitete je precej strog.

Super nežen, gladek, ne lepljiv, ne svetleč, ne presladek, ne s pretiranim vonjem, ne zrnat in dolgoobstojen; ob vsem tem pa smo želeli ponuditi balm, ki zdrži v zadnjem žepu hlač cel dan brez topljenja. Verjemite, ob takem kriteriju ni lahko biti sestavina – potrebovali smo več let, a na koncu nam je uspelo – oblikovali smo naš Hurraw! Balm. Mi ga obožujemo, ga uporabljamo in si želimo, da bi bil všeč tudi vam!

hurraw_logo.jpg

Zakaj je Hurraw! Balm tako unikaten?

Celoten postopek je napravljen ročno, od nabiranja sestavin, do mešanja le-teh pa vse do ročnega polnjenja embalaže. Resnično skrbimo za kvaliteto naših sestavin, zato vam lahko brez kakršnekoli slabe vesti, ponudimo ta čudovit, omamen in vsesplošno neverjeten Hurraw! Balm. Primeren je za prav vsakogar – ne glede na življenjski slog in način prehranjevanja.

Najti sestavine, ki so presne, 100% organske, fair trade in popolnoma veganske ter prihajajo od verodostojnih dobaviteljev, je bil najtežji del naloge. Na koncu nam je le uspelo – in z veseljem vam predstavljamo plod našega večletnega trdega dela. Hkrati z nakupom Hurraw! Balm-a izkažete podporo organskim in fair trade (načelo pravične trgovine**) farmam in dobaviteljem iz celega sveta.

Vegansko:

Hurraw! Balm-i so tudi certificirano veganski. Izraz »vegansko« pomeni, da izdelek ne vsebuje nobenih živalskih produktov (npr. čebeljega voska). Ponosno zagotavljamo, da je Hurraw! Balm odobren tudi s strani CCIC organizacije, kar je na embalaži jasno nakazano z znakom zajčka, ki kaže na cruelty free izdelek (v celotnem procesu izdelave balma ni bila poškodovana, trpinčena in nasploh prisotna nobena žival, prav tako pri oskrbi s sestavinami).

Presno:

Hurraw! Balm-i vsebujejo le 100% organske, presne (sestavine nikoli segrete nad 42 stopinj Celzije z namenom ohranitve vseh hranilnih snovi in encimov v izvorni obliki), hladno stiskane in s centrifugo pridobljene izvlečke, olja in masla semen ter oreščkov. Za ta način smo se odločili kljub dražji pridelavi, saj menimo, da je razliko občutno zaznati.

Naša olja in masla počasi in nežno segrevamo (nikoli nad 42 stopinj Celzija). Med seboj jih združimo z visoko centrifugo, ki ohranja nizko temperaturo, zato se pri nekaterih balmih na vrhu tubice pojavijo majhni zračni mehurčki. Nato ročno napolnemo modelčke, narejene prav posebej za naše balme (obsedenost v pozitivno smer :)). Vaše ustnice bodo zagotovo občutile razliko. In najpomembnejše od vsega – svojo hvaležnost bodo tudi pokazale :).

Organsko:

Hurraw! Balm-i vsebujejo zgolj 100% organske sestavine (če bi se o certifikatih naših dobaviteljev radi prepričali, nas, prosimo, brez omahovanje kontaktirajte). Odločili smo se, da na naši embalaži ne izpostavimo znaka USDA certifikata, dokler:

 • Organizaciji USDA in FDA ne postavita temeljev naravnih in organskih sestavin IZKLJUČNO za področje kozmetike ter omogočita pridobitev tega certifikata tudi manjšim ter finančno manj zmogljivim podjetjem.
 • Obenem se zavzemamo tudi za to, da se USDA postavi v bran in uveljavi humano ter zdravstveno skrb za živali, vzgojeno na industrijskih farmah, industriji usnja in v komercialnih vodah

Na žalost ne gre mimo naše vesti dejstvo, da bi promovirali in podpirali organizacijo, ki jim humano obnašanje do vseh živih bitij tega planeta, ne predstavlja prioritete. Obenem pa se veselimo trenutka, ko se to spremeni

Brez glutena in brez gensko spremenjenih organizmov.

Hurraw! Balm je brez glutena in brez gensko spremenjenih organizmov ter hkrati certificiran s strani Kosher Parve-a

Netoksičnost – brez petroleja, konzervansov, umetnih dišav in barvil. Ste vedeli, da je velika večina sijajev, ki smo jih vajeni iz šmink in lipglosov, navadni vazelin, proizvod čiste nafte (v vedno več raziskavah omenjen kot posreden povzročitelj pojava raka)? Zadnje, več deset let trajajoče raziskave so pokazale, da so ljudje, ki so uporabljali izdelke za ustnice na bazi naftnih derivatov, v tem času ZAUŽILI tudi do 3,5 kilogramov teh snovi. Se pravi, da je učinek enak, kot če bi te snovi pili. (vir: www.doctoroz.com)

Naše glavne sestavine:

 • Mandljevo olje: naše 100% naravno mandljevo olje je kalifornijskega porekla, kjer ga v družinski firmi in njihovem domačem mlinu pridobivajo s stiskanjem mandljevih pešk. K nam pride neposredno po stiskanju, kar omogoča vrhunsko svežino in njegovo kvaliteto, hkrati pa najvišjo možno vsebnost hranilnih maščobnih kislin. Mandljevo olje dela čudeže: ustnice intenzivno vlaži, mehča, pomirja in obnavlja.
 • Kokosovo olje: uporabljamo le presno, organsko in fair trade kokosovo olje iz Mehike (krajša pot = manj onesnaževanja), pridobljeno s pomočjo centrifugalne metode. Na tak način se iz kokosovega oreha izloči olje, ki ga ohrani presnega, ter s tem ponudi vse hranilne snovi, ujete v njem. Rezultat je neverjeten! Kokosovo olje je čudovit naravni vlažilec, obenem pa nevtralizira delovanje prostih radikalov ter pomirja razdraženo in vneto kožo.
 • Kakavovo maslo: naše 100% naravno kakavovo maslo je pridobljeno s stiskanjem presnih, organskih semen drevesa kakavovca. Prvotni dom našega bogatega, certificirano presnega kakavovega masla je mala kmetija na Baliju. Kakavovo maslo neguje, vlaži, pomirja in mehča vaše ustnice. Hkrati izboljšuje elastičnost tkiva in nenazadnje – božansko diši.
 • Jojobino olje: naše čudovito, organsko jojobino olje je na arizonski farmi pridobljeno s stiskanjem semen jojobe in se ga pogostokrat imenuje kar »tekoči vosek«. Ker so lastnosti jojobinega olja zelo sorodne naši koži, ji le ta omogoča globoko vpijanje in neverjetno vlaženje.
 • Olivno olje: Hladno stisnjeno iz sadežev in v uporabi že 5000 let… nobenega dvoma ni – olivno olje je pravo naravno bogastvo! Naše kalifornijsko olivno olje je hladno stisnjeno in bogato z antioksidanti, vitamini A in E, njegove lastnosti pa omogočajo neverjetno vlaženje, pomoč pri obnavljanju tkiva in nego ustnic.
 • Ricinovo olje: Naše hladno stiskano, organsko ricinovo olje prihaja iz Indije in omogoča učinkovito zaščito kože pred zunanjimi dejavniki. Ricinovo olje na ustnice deluje protivnetno, jih zdravi in pomirja ter ima dobro sposobnost vpijanja.
 • Candelilla wax: uporabljamo samo Candelilla vosek visoke kvalitete, čiste, 100% izvlečke mehiške kandelije. Kandelijin vosek kasneje združimo z našimi olji in masli ter s tem zagotovimo učinkovito zaščito vaših ustnic.
 • Okusi: vsi okusi, ki jih uporabljamo v naših balzamih, so 100% naravni. Večina jih pride iz čistih eteričnih olj, nekateri drugi (npr. Chai spice, Čokolada, Višnja in Zeleni čaj) pa skozi različne procese ekstrakcije in destilacije.

Ovalna oblika:

Hurraw! Balm je ovalno oblikovan, z enim samim namenom: da se nam, za razliko od okroglih balzamov, kakršnih smo jih bili vajeni do sedaj, ne izmuzne iz zadnjega hlačnega žepa. Poleg vsega pa nam je še všeč »ovalno« nanašati balzam! 

Reciklirno:

Biti okolju prijazno podjetje, je za nas zelo pomembno. Za printanje uporabljamo samo 100% recikliran papir, škatlice, v katerih pošiljamo naše balzame, so iz 100% recikliranega kartona. Tudi tubice balzama so iz plastike, ki je reciklirana. Tudi vas lepo prosimo, da jo po uporabi, vedno odvržete na za to primerno mesto. Če v vašem okolju ni nobenega za to primernega zabojnika, prosimo, da o tem obvestite pristojnosti in poskrbite, da se to kar se da hitro spremeni.

Vas zanima zakaj veganska kozmetika?

Živalske maščobe se že dolgo uporabljajo v milih, gelih in losijonih. Več kot 90% vseh penečih izdelkov na trgu vsebuje živalsko maščobo – pred časom pa se je povečala tudi procentuaža človeških sestavin. Človeške in živalske placente (posteljice), popkovine, beljakovine ipd. so se do nedavnega brez slabe vesti uporabljale v kozmetične namene. Sedaj pa se porajajo skrbi, predvsem zaradi človeških sestavin, saj obstajajo indici, ki nakazujejo, da morda obstajajo opcije za prenos raznih bolezni (npr. HIV). Ravno tako je vse več zaskrbljenosti zaradi (ne)oporečnosti živalskega tkiva in z njimi povezanimi morebitni prenosi bolezni (bolezen norih krav … ). Tudi zaradi teh razlogov so 100% Pure izdelki povsem veganski, razen nekaterih, ki vsebujejo med (so vegetarijanski).

Vas zanima zakaj brez parfumov in dišav?

Parfumi in dišave so umetne kemikalije, ki nimajo povsem nobene zdravstvene ali terapevtske uporabnosti, prej nasprotno. Kljub temu pa 100% Pure izdelki dišijo izjemno lepo. Zakaj? Ker so sestavine resnične in omamen vonj prihaja iz sadja in čistih eteričnih olj. V 100% Pure izdelkih ni in ne bo sintetičnih dišav ali česarkoli drugega umetnega.

Vas zanima zakaj brez zgoščevalcev in polnilcev?

Ker so to zgolj poceni in nepotrebni dodatki. V 100% Pure ni dodane vode, alkohola, zgoščevalcev ali česarkoli podobnega. Izdelki imajo 100% koncentracijo, zato so tudi bolj učinkoviti.

Vas zanima zakaj antioksidanti?

Z vsakim trenutkom se počasi staramo. Velik del zaslug za to pa imajo prosti radikali (sonce, smog, dim, cigareti…), ki nas napadajo in povzročajo staranje, gube, raka itd… Edino in samo antioksidanti nas lahko zaščitijo pred škodljivimi vplivi prostih radikalov. Zato jih je v 100% Pure kozmetiki ogromno.

Vabljeni tudi k branju intervjuja z ustanoviteljico podjetja 100% Pure, Susie Wang.

100% Pure izdelki so na voljo v trgovini OrCa na Komenskega ulici 44 v Ljubljani in v izbranih trgovinah po Sloveniji.

Balzam z zaščitnim faktorjem (SPF):

Ja, letos smo za vas izdelali tudi sončni balm, ki ima SPF zaščito, ter lunin balm, ki dodatno nahrani vaše ustnice, oba pa vsebujeta ogromno za ustnice koristnih sestavin.

Življenjska doba Hurraw! Balm-a:

Hladno stiskana presna olja in masla so na sobni temperaturi dolgo obstojna, v primerjavi z olji, ki so med samim postopkom izpostavljena visokim temperaturam, sicer nekoliko manj. Naši balzami za ustnice ne vsebujejo nikakršnih sintetičnih konzervansov. Priporočamo pa, da vaš Hurraw! Balm po odprtju porabite v roku enega leta, ter ga medtem shranjujete med 4 in 27C.

** Načela pravične trgovine:

(World Fair Trade Organization) – Svetovna organizacija za pravično trgovino določa 10 načel, ki jih morajo organizacije pravične trgovine spoštovati pri svojem vsakodnevnem delu. WFTO spoštovanje teh načel nadzira in jih tudi naprej razvija:

 • Vzpostavljanje možnosti za ekonomsko nepriviligirane proizvajalce: podpora najrevnejšim proizvajalcem.
 • Transparentnost in preglednost finančnega poslovanja: pošteno in odprto poslovanje s partnerji.
 • Trgovinsko partnerstvo: osredotočenje na pošten, kontinuiran in dolgoročen odnos.
 • Krepitev zmožnosti: razvijanje znanja proizvajalcev in vzpostavljanje možnosti za trgovanje z izdelki.
 • Promocija pravične trgovine: ozaveščanje o pravični trgovini in obveščanje od kod prihajajo izdelki.
 • Plačilo poštene cene: zagotavljanje, da proizvajalci za svoje delo dobijo pošteno plačilo. To se določi preko dialoga, krije pa stroške proizvodnje in primerno in enakopravno plačilo za delo – po možnosti tudi predujem.
 • Enakopravnost spolov: zagotavljanje enake možnosti in plačilo za moške in ženske.
 • Delovni pogoji: zagotavljanje varnih in zdravih delovnih pogojev, v skladu s pravom in lokalnimi normami.
 • Otroško delo: spoštovanje Konvencije ZN o pravicah otrok kot tudi lokalnih družbenih norm.
 • Okolje: zagotavljanje, da so materiali, izdelki in prevoz narejeni ob skrbi za okolje