Naša zgodba

O nas

Zakaj spletna trgovina Orca?

Saj poznate orko, tistega krasnega elegantnega kita, ki pokaže svojo moč, če je to potrebno? No, to je le ena izmed asociacij, ki se ponuja ob našem imenu. Vendar ni povsem točna. Ob začetku poslovne poti, smo OrCo ustanovili trije prijatelji, Diana, Tjaša in Grega. Midva z Gregom sva imela svojega malega štirnožnega sončka, maltežana Orixa (poznanega kot Ori), Tjaša pa svojo kepico, maltežanko Cathy (znano kot Šio). Iz začetnic njihovih imen smo oblikovali ime za trgovino, saj predstavlja enega najpomembnejših vidikov naše trgovine – ponudbo izdelkov, ki ne vključuje nobenega trpljenja živali. Tjaša sicer od leta 2011 ni več del našega podjetja in trgovine, vendar pa smo ime podjetja s skupno odločitvijo obdržali, saj odlično predstavlja kdo smo in zakaj smo nastali.

In rodila se je Orca…

Za OrCo stojiva dva mlada, energije in optimizma polna ljubitelja narave, živali in našega planeta. Življenska partnerja sva združila moči tudi poslovno in leta 2008 ustanovila trgovino OrCa, ki združuje ponudbo v katero verjameva: 100% naravne, organske izdelke, ki so prijazni do ljudi, živali in našega planeta, podjetje pa je usmerjeno tudi dobrodelno, saj del denarja od prodaje darujemo različnim organizacijam za zaščito živali.

Naša zgodba

Kako in kdaj?

OrCo torej sestavljava dva vegana, ki verjameva, da nama ni dana pravica odločati o tem, kdo bo živel in kdo ne. Tako preprosto je to. V trgovinah sva vedno pregledovala embalaže izdelkov, da bi se prepričala, kaj je in kaj ni testirano na živalih, a glede na pomanjkljive oznake, sva se zadeve lotila drugače.

Že dolgo časa se zavedava, da ni vseeno kakšno kozmetiko uporabljamo, da ni vseeno, s čim hranimo našo kožo. Saj se je tudi pri nas dalo dobiti nekaj solidnih izdelkov, ampak roko na srce, želela sva več kvalitete, več organskih proizvodov, manj strupov. In, ko sem nekega aprilskega dne rekla: ”Kaj pa, če bi midva …?”, je bila ideja v resnici čisto pričakovana.

In zdaj je od oktobra leta 2008, OrCa, trgovina s ponudbo visoko kvalitetne negovalne in dekorativne naravne kozmetike, tu za vas. Našo vrhunsko ponudbo kozmetičnih izdelkov smo od našega nastanka naprej še obogatili in obljubljamo, da bomo poskrbeli, da bo le ta vedno boljša in v koraku z najnovejšimi svetovnimi organskimi izdelki in trendi.

Naš razvoj in nadgradnja

V naslednjih letih delovanja, je OrCa spontano asortima svojih izdelkov razširila in danes v naši ponudbi najdete poleg popolnoma naravne in ekološke kozmetike tudi etična, naravna in ekološka prehranska dopolnila, superživila, veganske in presne čokoladice ter veganske “sire”, ki so navdušili tudi največje skeptike

Istočasno z razvojem OrCe ter z vedno širšo populacijo strank, ki je imela večje ali manjše zdravstvene težave in je obupana iskala rešitve tudi pri nas, je v meni začelo rasti globoko zanimanje za tradicionalna naravna zdravljenja; naravno medicino, naturopatijo, tradicionalno kitajsko medicino.

Sledila sem želji in začela svoje znanje izpopolnjevati najprej s študijem tradicionalne kitajske medicine in nato tudi naturopatije. Pridobila sem naziv svetovalke za tradicionalno kitajsko medicino, s študijem katere še nadaljujem, vzporedno pa opravljam tudi študij naturopatije.

Prepletanje teh znanj in vedenj je izjemno in OrCa je svoj unikatni pristop k strankam, z dodano vrednostjo teh znanj le še nadgradila.

Naša zgodba

Dobrodelno delovanje OrCe

Vendar pa OrCa ostaja veliko več, kot ”le” trgovina z naravno kozmetiko, etičnimi in veganskimi prehranskimi dopolnili, veganskimi sirčki in čokoladicami. Vsi naši proizvodi so povsem cruelty free in okolju prijazni, od načina pridobivanja sestavin do embalaže.

Sama sem bila dolga leta aktivna članica Društva za zaščito živali Ljubljana, zato je tudi v OrCi kotiček namenjen kosmatim dušicam; omogočamo včlanitev v Društvo za zaščito živali Ljubljana, ogledate si lahko živali, ki iščejo nov dom, vedno pa imamo na voljo tudi veliko izobraževalnega gradiva o skrbi za živali.

Poleg tega, da del denarja od prodaje namenimo različnim dobrodelnim organizacijam za zaščito živali, vsako leto na daljavo posvojimo tudi vse slovenske delfine in tako finančno pomagamo delovanju društva Morigenos, ki že od leta 2001 s prostovoljci raziskuje in ščiti morske sesalce.

Obljubljamo vam, da to je le začetek naše dobrodelne poti, obenem pa se vam iskreno zahvaljujemo za vso vašo podoro, saj lahko le s skupnimi močmi izboljšamo svet v katerem živimo, za vse prebivalce.

Prijatelji

OrCa, cruelty free naravna kozmetika, v želji po pomoči živalim in sočloveku, sodelujemo tudi z:

  • Zavetišče Horjul
  • Društvo za zaščito živali Ljubljana
  • Eco style
  • Agniyoga center

Želim vam prijeten dan,

Diana Vlahinič, svetovalka tradicionalne kitajske medicine