Aminokisline

Prikaz vseh 8 rezultatov

Aminokisline kot vir energije

Aminokisline so organske spojine, ki se združujejo v beljakovine. Aminokisline in beljakovine so gradniki življenja. Nujno potrebni so za delovanje telesa in za procese, ki potekajo v telesu.

Ko se beljakovine razgradijo ali izgradijo, nastanejo aminokisline. Človeško telo uporablja aminokisline, da bi beljakovine pomagale telesu:

– Razgraditi hrano
– Obnoviti telesno tkivo
– Opraviti številne druge telesne funkcije

Aminokisline lahko telo uporablja tudi kot vir energije. Aminokislinam se v preteklosti ni posvečalo velike pozornosti, najdemo jih lahko v marsikaterih sodobnih živilih, in sicer v semenih chia, acai jagodah, ječmenovi in pšenični travi ter algah – ena izmed njih je spirulina. Omenjeni viri so krasna alternativa veganom in vegetarijancem. Ti zaradi omejene prehrane težko dobijo v telo zadostno količino beljakovin. Prav tako so tovrstna živila primerna za tiste, ki ne prenašajo laktoze oziroma so laktozno intolerantni.

Aminokisline so razvrščene v tri skupine:

– Bistvene aminokisline
– Nebistvene aminokisline
– Pogojne aminokisline

Najboljše je uživati aminokisline v obliki prehranskih dodatkov, saj bo le-tako posameznik dobil zadostno količino aminokislin v telo

-20%
Original price was: 21,95 €.Current price is: 17,56 €.
Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.