Znamka

IZDELKI BLAGOVNE ZNAMKE
PHB Ethical Beauty

Družinsko podjetje s sedežem v Brightonu v Združenem kraljestvu, ki izdeluje nagrajene naravne, etične in trajnostne lepotne produkte.

Naše edinstvene formule za nego kože, las in telesa ročno izdelujemo v našem obratu na čudoviti južni obali Anglije. Vsak naš izdelek je ponosno 100% naraven, veganski, brez krutosti in palmovega olja, saj verjamemo v boljšo lepoto za vašo kožo in naš planet.

Negovalna kozmetika

Dekorativna kozmetika

PHB ethical beauty

Naši izdelki so pošteni in cenovno dostopni. Njihova čistost je neoporečna.

Svoje formule za nego kože in kozmetiko dopolnjujemo z najčistejšimi rastlinskimi izvlečki in najzanimivejšimi znanstveno podprtimi učinkovinami. Skrbno oblikovani so tako, da vam zagotavljajo oprijemljive rezultate ter pozitivno vplivajo na zdravje in harmonijo vaše kože. Vsi izdelki, ki jih izdelujemo, so certificirani kot veganski, brez krutosti in to že od prvega dne.

Vsako leto pri vsakem certifikacijskem podjetju opravimo stroge revizije, da bi zagotovili, da so njihove (in naše) vrednote upoštevane v vsakem končnem izdelku in v celotni dobavni verigi. To pomeni, da poznamo vsako sestavino v naših izdelkih do potankosti. Naše sestavine so pridobljene po najvišjih etičnih standardih, večina pa je certificirano ekoloških. V naših formulah nikoli ne uporabljamo parabenov, SLS, petrokemikalij, mineralnih olj, sintetičnih barvil, parfuma ali drugih sestavin, ki sproščajo toksine.

Imamo še eno dobro novico. Ne le, da boste videti čudovito, tudi počutje bo odlično, saj 20 % našega dobička namenimo dobrodelnim organizacijam in projektom, ki pomagajo izboljšati življenje ljudi in živali po vsem svetu. Vsi vemo, da bo svet boljši, če se naučimo deliti. In dober občutek je vedeti, da vaš denar prispeva k dobroti na tem svetu. Temu pravimo ljubezenska izmenjava!

Naša embalaža je skrbno zasnovana tako, da je trajnostna in zmanjšuje količino odpadkov. Za izdelke za nego kože uporabljamo embalažo iz stekla, za izdelke za nego las in telesa pa cevi iz PET, ki jih je mogoče 100-odstotno reciklirati (iz 60-70 % reciklirane plastike).

Leta 2021 smo uspešno predstavili velik izbor izdelkov za ličenje brez odpadkov in z zmanjšano količino plastike ter dokazali, da vam ni treba več sklepati kompromisov, če želite biti videti čudovito in skrbeti za Zemljo.

Vsa naša embalaža je odgovorno pridobljena in skrbno premišljena, da bi čim bolj zmanjšala okoljski odtis.

V domačem mestu Birmingham imamo skladišče, kjer naša družinska ekipa z ljubeznijo pakira in pošilja naročila strank. Pri pošiljanju naročil se izogibamo pošiljanju odvečnih letakov in plastične embalaže. Namesto tega uporabljamo drobljen papir in trak, ki ju je mogoče reciklirati. Vedno si prizadevamo uporabiti čim manjšo količino embalaže in hkrati zagotoviti varnost vašega naročila.

Podjetje P. H. B je stvaritev treh skrbnih in strastnih podjetnikov. Leta 2010 smo v domačem mestu odprli majhno kozmetično trgovino in hitro ugotovili, da kozmetična industrija potrebuje VELIKE SPREMEMBE. Imeli smo nore sanje, da bi izdelovali cenovno dostopne, učinkovite, čiste in veganske kozmetične izdelke, ki bi jih s ponosom delili s svojimi strankami, ki so nam zaupale, da jim bomo pomagali pri njihovih težavah s kožo.

V zadnjih 10 letih smo bili priča velikim spremembam v svetu lepote in ponosni smo, da že od leta 2012 zagovarjamo naravne, brez krutosti in veganske formule, še preden je to postalo moderno! Pravzaprav smo počaščeni, da veljamo za enega od britanskih pionirjev etične kozmetike. Najbolj pa smo navdušeni, ker smo se iz prve roke prepričali, da imajo naši izdelki moč, da izboljšajo vašo kožo, zdravje in dobro počutje. Sreča in zadovoljstvo naših strank sta za nas najpomembnejša. Je gonilo vsega, kar počnemo.

 

Naša politika o sestavinah

Ali ste vedeli, da se do 60 % snovi, ki jih nanesemo na kožo absorbira v telo?

Pri PHB Ethical Beauty se zavedamo, da vse, kar je na koži, pride pod njo. Verjamemo v preprosto filozofijo, da morajo biti lepotni izdelki prijazni do kože in Zemlje. Zato so vsi izdelki PHB ročno izdelani iz 100 % naravnih in ekoloških sestavin, ki so dokazano varne, brez krutosti in učinkovite.

Naravne in ekološke sestavine.

Naši učinkoviti naravni lepotni izdelki so izdelani iz 100 % naravno pridobljenih sestavin. Naši izdelki so dokaz, da narava zagotavlja vse, kar potrebujemo za zdravo, uravnoteženo in lepo kožo.
V svojih formulah uporabljamo številne ekološke sestavine, ki jih je odobril COSMOS in so jasno označene na naši embalaži in spletni strani. Ponujamo strokovno oblikovane, visokokakovostne naravne izdelke po dostopnih cenah.

100 % veganski in brez krutosti.

Naše formule so 100 % veganske. Vedno je bilo in vedno bo tako. Naše podjetje so ustanovili trije strastni vegani. Od leta 2012 izdelujemo pionirske veganske lepotne izdelke. Naše sestavine in formule neodvisno preverja The Vegan Society UK, zlati standard na področju veganskega certificiranja.

Ne testiramo na živalih in močno nasprotujemo testiranju na živalih. Tretjim strankam ne dovolimo, da bi naše izdelke iz kakršnegakoli razloga preizkušale na živalih. Vsi izdelki so odobreni kot Cruelty Free v okviru programa Leaping Bunny. Da bi dobili dovoljenje Leaping Bunny, moramo izpolnjevati stroga merila organizacije Cruelty Free International, ki veljajo po vsem svetu in presegajo zakonodajo EU, ki ureja testiranje na živalih.

Pri nas velja pravilo fiksnega datuma zaključka. Vse sestavine in surovine pridobivamo od podjetij, ki podpirajo naše etično stališče, naš sistem spremljanja dobaviteljev pa je neodvisno revidiran.

Brez strupenih kemikalij.

Nikoli ne uporabljamo poceni polnil, škodljivih sintetičnih kemikalij ali toksinov. Vsi izdelki PHB ne vsebujejo parabenov, SLS, petrokemikalij, mineralnih olj, palmovega olja, sintetičnih barvil, parfuma in sestavin, ki sproščajo toksine. Več informacij najdete spodaj.

Potrjeno halal.

Vsi izdelki v naši ponudbi upoštevajo halal vrednote in so certificirani s strani britanske agencije Universal Halal Agency. Halal certifikat zagotavlja miren spanec številnim našim strankam. Zagotavlja, da naši izdelki ne vsebujejo agresivnih alkoholov (etanol, denaturirani alkohol) in GSO. Menimo, da je alkohol nepotrebna polnilna sestavina, ki koži ne koristi in pogosto povzroča občutljivost. O dolgoročnih posledicah uporabe gensko spremenjenih sestavin ni dovolj znanega. V lepotnih izdelkih se jim izogibamo (tako kot pri hrani).

Občutljiva koža, alergiki in nosečnost

Naši izdelki so neprimerljivo čistejši, zato so idealni za občutljivo kožo in alergike. Ne vsebujejo dražečih kemikalij, grobih alkoholov in parfuma, ki jih najdemo v številnih glavnih izdelkih. Naši izdelki so namensko oblikovani za blaženje ekcemov, luskavice in občutljive kože, vključno z nežno nego kože in nego las/telesa brez vonja.

EKOLOŠKI CERTIFIKAT: Pri oblikovanju naših izdelkov upoštevamo številne etične vidike in radi se zavzemamo za male etične proizvajalce, ki si ne morejo vedno privoščiti visokih stroškov, povezanih s pridobivanjem ekološkega certifikata. Zato smo sklenili, da se za zdaj ne bomo odločili za ekološko certificiranje pri zunanjem organu.

Upoštevamo stroga merila, ki sta jih določila COSMOS in ECOCERT, ter uporabljamo ekološko certificirane sestavine, kadar je to mogoče. Če potrebujete dodatne informacije o določenem izdelku, se obrnite na nas.

Politika o palmovem olju

Ozaveščanje: Palmovo olje je vrsta jedilnega rastlinskega olja, ki ga pridelujejo v Afriki, Aziji in Južni Ameriki. Kar 85 % palmovega olja, proizvedenega na svetu, prihaja iz Indonezije in Malezije. Industrija je povezana z velikimi težavami, kot so krčenje gozdov, degradacija habitatov, podnebne spremembe, krutost do živali in kršitve pravic domorodcev v državah, kjer se proizvaja, saj je treba za razvoj plantaž oljnih palm izkrčiti zemljo in gozdove. Če želite izvedeti več, obiščite: www. saynotopalmoil.com

Ko smo leta 2012 začeli prodajati svojo ponudbo, smo v nekaterih formulah izdelkov uporabili palmovo olje RSPO. Takrat se še nismo zavedali, kako uničujoče posledice ima celo “odgovorno pridobljeno” palmovo olje na naš planet.

Leta 2015 smo se odločili, da spremenimo sestavo in iz celotne palmove palme odstranimo palmovo olje. Prenehali smo uporabljati olje Elaeis Guineensis (palmovo olje), olje palmovih jedrc, hidrogenirano palmovo olje in hidrogenirano olje palmovih jedrc.

Derivati palmovega olja: Izredno smo se potrudili, da smo zagotovili, da so vse sestavine, ki bi lahko izvirale iz palmovega olja (npr. glicerin, cetilni alkohol), pridobljene iz kokosovega oreha ali ekološke soje, kjer je to mogoče.

Stearinska kislina je edina sestavina, ki jo trenutno uporabljamo in mora izhajati iz palmovega olja. Edini alternativni vir je goveji loj, ki je seveda nesprejemljiv za našo rastlinsko filozofijo. Trenutno si prizadevamo zmanjšati uporabo te sestavine v naših formulah in sodelujemo z dobavitelji pri proizvodnji stearinske kisline, ki je popolnoma brez palm.

Nismo 100% popolni, vendar si zavestno prizadevamo, da bi sebi in svojim strankam zagotovili izdelke, ki nam pomagajo živeti v sožitju z našim planetom in živalmi, s katerimi si ga delimo.

Celiakija, alergije na gluten in pšenico

Naslednji izdelki so 100 % brez glutena: mineralna kozmetika PHB, izdelki za umivanje obraza, toniki za obraz, serumi, geli za oči, geli za nego, izdelki za umivanje telesa, sladkorni pilingi in mila. Izdelki, ki niso navedeni na zgornjem seznamu, lahko vsebujejo sestavine, pridobljene iz glutena ali pšenice, vendar naj bi bili še vedno primerni za alergike na gluten.

Naše raziskave: Skupaj s Coeliac UK, najstarejšo in največjo dobrodelno organizacijo za celiakijo na svetu, smo skrbno preučili primernost naših izdelkov za bolnike s celiakijo in alergijo na gluten. Skupaj smo ugotovili, da naj bi bili vsi izdelki PHB primerni za bolnike s celiakijo in alergijo na gluten. “Gluten povzroča težave le, če ga jeste. Ne more se absorbirati skozi kožo. Malo verjetno je, da bi pogoltnili dovolj balzama za ustnice ali šminke, da bi to povzročilo težave. Če ste zaskrbljeni, se o določenih izdelkih obrnite neposredno na proizvajalce. Možno je, da ste občutljivi na sestavine, ki se uporabljajo v kozmetičnih izdelkih, vendar to nima nobene zveze s celiakijo. “ – izjava Združenega kraljestva za celiakijo.

Flora & Fauna International

podjetje PHB je ponosno tudi na to, da je vključeno v Vodnik po dobrem grmovju, ki ga je pred kratkim izdala organizacija Fauna & Flora International (FFI), najdlje uveljavljena dobrodelna organizacija za ohranjanje narave na svetu.

Ozaveščanje: PHB uporablja samo naravne kroglice za piling! Nasprotujemo plastičnim mikroperlicam, ki se uporabljajo v večini pilingov in škodujejo morskim organizmom, oceanom in okolju.

Organizacija Fauna & Flora International je ugotovila, da plastične mikroperlice v pilingih in pilingatorjih povzročajo nepopisno škodo morskemu življu. Uvedli so Vodnik po dobrem pilingu, da bi potrošnikom pomagali pri izbiri izdelkov, ki ne vsebujejo plastike, in veseli smo, da smo se znašli v njem. Naši pilingi so izdelani iz naravnih kroglic jojobe, ki so nežne do kože.

Obiščite spletno stran www. goodscrubguide.org, kjer boste izvedeli več o velikem delu organizacije FFI na področju ohranjanja narave in prebrali o vse večji problematiki onesnaževanja morskega življenja s plastiko.

Global Shea Alliance

Smo člani neprofitne organizacije Global Shea Alliance, katere poslanstvo je spodbujati gospodarsko uspešna, okoljsko in družbeno odgovorna podjetja za proizvodnjo karitejevih oreščkov in izdelkov iz kariteja, zlasti pa zagotavljati pošteno obravnavo ljudi, ki nabirajo oreščke za proizvodnjo masla (običajno so to ženske).

Palmovega olja ne uporabljamo. PHB kozmetika je:

 • brez živalskih sestavin,
 • brez alkohola (etilni alkohol, …),
 • brez parabenov,
 • brez SLS / SLeS / ALS,
 • brez PEG-ov,
 • brez umetnih barvil in dišav,
 • brez GMO sestavin,
 • brez petrokemikalij,
 • brez ftalatov,
 • brez formaldehida,
 • brez DEA, TEA ali EDTA,
 • brez mikroplastike,
 • brez nanodelcev,
 • brez bizmutovega oksiklorida.

Česa ne uporabljamo in zakaj?

Živalske sestavine: Zelo malo ljudi se zaveda, da so nekatera največja imena na področju lepote še vedno kriva, da v svojih izdelkih uporabljajo sestavine živalskega izvora, vključno z maščobami in olji. Za to so krive predvsem šminke in kreme proti staranju. Če podjetje ne navede jasno, da ne uporablja sestavin živalskega izvora, je verjetno, da bodo nekatere sestavine živalskega izvora. Najpogostejša sestavina je glicerin, ki mu sledi stearinska kislina, nekatere blagovne znamke pa uporabljajo tudi sestavine, kot je izvleček živalske placente. Še en pomemben primer je karmin, ki ga najdemo v rdečih šminkah, barva pa je dejansko ustvarjena z uporabo zdrobljenih hroščev košenil. Nikoli ne uporabljamo živalskih izvlečkov in za te sestavine uporabljamo naravne, rastlinske alternative.

Alkohol: Alkohol, ki ga mnogi poznajo, je na etiketah kozmetičnih izdelkov naveden kot “etanol” ali “denaturirani alkohol”. Za znanstvenika so to alifatski alkoholi. Zelo dražijo občutljivo kožo in lahko povzročijo njeno izsušitev. Številne znane blagovne znamke uporabljajo alkohol za “polnjenje” svojih izdelkov in kot poceni konzervans. V naših izdelkih nikoli ne uporabljamo alifatskega alkohola, vendar pa boste v naših sestavinah videli navedene cetearilne/cetilne/stearilne/benzilne alkohole, vendar so to popolnoma drugačne snovi kot alifatski alkohol.

Cetearilni alkohol je kombinacija cetilnega in stearilnega alkohola, ki izhajata iz kokosovega/palmovega olja. Benzilalkohol se naravno pojavlja v številnih rastlinah in sadju. Te sestavine nimajo opojnih lastnosti ali podobnosti s (haramskim) alifatskim alkoholom, ki nastane s fermentacijo.

Dr. Mah Hussain-Gambles (doktor kliničnih študij, MBE za zasluge v lepotni industriji in vodja evropskih halal storitev) je na tem področju zelo dobro obveščen in spoštovan ter svetuje na tem področju.

“Za laike je alkohol ena sama snov, vendar je z znanstvenega vidika “alkohol” celotna skupina snovi z različnimi lastnostmi. Cetilalkohol in tudi benzilalkohol ne vsebujeta alkohola in sta sprejemljiva kot halal sestavine. Cetilalkohol je trda, vosku podobna snov, ki se pridobiva iz kokosovega ali palmovega olja in nima opojnih lastnosti ali podobnosti s haramskim alkoholom. Razlog za navidezno zmedo je razlika med izrazi, ki jih uporabljajo znanstveniki, in izrazi, ki jih uporablja splošna javnost. “

Parabeni: Parabeni so vrsta konzervansa, ki se uporablja v številnih glavnih izdelkih za nego kože in kozmetiki. V zadnjih letih so pod drobnogledom, saj naj bi bile “rakotvorne” (sestavina, povezana s povzročanjem raka). Zato noben naš izdelek ne vsebuje parabenov ali konzervansov, ki sproščajo formaldehid, kot je dializirana sečnina.

Plastične mikrokroglice: Znanstveniki so ugotovili, da plastične mikrokroglice prispevajo k onesnaževanju morja. Polietilen je glavna vrsta plastičnih mikrokroglic, ki se pogosto uporabljajo v pilingih. Oksidirani polietilen, polietilen tereftalat (PET), polimetil metakrilat (PMMA) in polipropilen lahko povzročijo nepopisno škodo morskemu življenju.

SLS/natrijev lavril sulfat: SLS draži kožo in oči ter ima lahko dolgoročne škodljive učinke, saj se absorbira v krvno paro in se dokazano kopiči v pomembnih organih, vključno z očmi, možgani in jetri. Kljub tem dokazom številne glavne blagovne znamke še vedno uporabljajo to sestavino, da bi se znebile maščob ter naredile izdelke penaste in “mehurčkaste” Uporablja se v številnih kozmetičnih izdelkih, vključno s šamponom, pranjem rok in zobno pasto, čeprav je popolnoma nepotreben in obstajajo naravne alternative. Prav tako ne uporabljamo SLeS ali ALS.

Sintetične dišave in barvila: sintetične dišave so znane tudi kot parfum. Številni običajni kozmetični izdelki uporabljajo umetne dišave in barvila, da spremenijo vonj in videz izdelkov. Pri izdelavi zelo svetlih in močno dišečih izdelkov so bile pogosto uporabljene sintetične sestavine, ki so povezane z draženjem kože in reakcijami. Nikoli ne uporabljamo sintetičnih dišav ali barvil. Vonj naših izdelkov izhaja iz naravnih rastlinskih in sadnih izvlečkov ter eteričnih olj.

Minerali nano velikosti: V naši mineralni kozmetiki nikoli ne uporabljamo mineralov, ki so predelani v delce nano velikosti. Delec nano velikosti je manjši od 0,1 mikrona. Ti delci so tako majhni, da bi lahko vstopili v krvni obtok, raziskave o možnih učinkih pa niso dokončne. Vsi minerali v naših kozmetičnih izdelkih so veliki 3-4 mikrometre.

Bizmutov oksiklorid: to je mineral, ki ga najdemo v številnih običajnih mineralnih kozmetičnih izdelkih. Je stranski proizvod predelave bakra in svinca in se pogosto uporablja kot polnilo za povečanje prostornine izdelkov. Velja za dražilno sredstvo za kožo in povzroča srbečico in izpuščaje, zlasti pri ljudeh z občutljivo kožo. Noben od naših izdelkov ne vsebuje tega minerala.

Talk: Talk je po strukturi podoben azbestu in obstajajo neprepričljiva poročila, da bi lahko povzročil bolezni dihal. Kot polnilo se uporablja v številnih običajnih kozmetičnih izdelkih, vendar je znano, da povzroča draženje in alergijske reakcije.

Petrokemikalije: Nekatere kozmetične sestavine so pridobljene iz petrokemikalij, med drugim iz silikona, mineralnih olj in propilenglikola. So znani dražljaji in so lahko škodljivi za okolje.

 

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.