Minerali

Prikazovanje 1–12 od 33 rezultatov

Minerali, pomemben vir ohranjanja zadravja

Vitamini in minerali… besedi se zmeraj pojavljata v paru. Toda, ali vemo kaj točno predstavljajo oboji. Verjetno ste že opazili, kako televizijski oglasi za žitarice za zdrav zajtrk vedno omenjajo vitamine in minerale? Toda ko pomislite na minerale, hrana ni prva stvar, ki pride na misel. Ali niso minerali nekaj, kar najdete v zemlji, globoko zakopano pod površjem? Tudi res. Ampak, vitamini se skrivajo tudi v prehrani, in sicer v zelo majhni meri. na primer v rdečem mesu – dober vir železa.

Tako kot vitamini, tudi minerali pomagajo telesu pri rasti, razvoju in ohranjanju zdravja. Telo uporablja minerale za izvajanje različnih funkcij – od izgradnje močnih kosti do prenosa živčnih impulzov.

Nekateri minerali se uporabljajo tudi za izdelavo hormonov ali za vzdrževanje normalnega srčnega utripa. Minerale najdemo tudi v obliki prehranskih dopolnil, katera lahko najdete v naši spletni trgovini.

Naštejmo nekaj mineralov:

 KALCIJ pomaga graditi močne kosti. Prav tako pomaga graditi močne, zdrave zobe. Torej katera živila so bogata s kalcijem?

  • mlečni izdelki, kot so mleko, sir in jogurt
  • losos in sardine s kostmi
  • zelena zelenjava, kot je brokoli
  • hrana, obogatena s kalcijem – od pomarančnega soka do žit in krekerjev

ŽELEZO
Telo potrebuje železo za prenos kisika iz pljuč v preostanek telesa. Vaše telo potrebuje kisik, da ostane zdravo. Železo je ključnega pomena, saj pomaga pri tvorbi hemoglobina ki je del rdečih krvnih celic, ki prenaša kisik po telesu.

KALIJ ohranja pravilno delovanje vaših mišic in živčnega sistema.

CINK pomaga vašemu imunskemu sistemu, ki je sistem vašega telesa za boj proti boleznim in okužbam. Prav tako pomaga pri rasti celic in pomaga pri zdravljenju ran, kot so na primer ureznine.

-30%
Original price was: 40,95 €.Current price is: 28,67 €.
Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.