Trda mila

Prikaz vseh 7 rezultatov

Trda mila so še vedno aktualna

Skoraj bi se že zdelo, da so trda mila stvar preteklosti. Šamponi in geli za prhanje so preplavili naše police v zadnjih letih. Skoraj bi lahko rekli, da smo pozabili na navadna trda mila. Toda nek tako nepogrešljiv izdelek je težko kar pozabiti in ga prenehati uporabljati.

Milo je izdelek za čiščenje iz naravnih sestavin, ki lahko vključuje rastlinske ali živalske proizvode, vključno z: živalskimi maščobami, kot so loj ali rastlinska olja – kot je ricinusovo, olivno ali kokosovo olje.

Mila naj bi dobila ime po gori Sapo v Rimu. Beseda sapo, latinska beseda za milo, se je prvič pojavila v Pliniju. Prvo milo so naredili Babilonci okoli leta 2800 pred našim štetjem. Zgodnje razlogi za izdelavo mila so bili zaradi nujne uporabe mila v tekstilni industriji in medicini.

Milo je kombinacija živalske maščobe ali rastlinskega olja in sode. Skozi zgodovino se je milo uporabljalo za pranje volne v tekstilni industriji, za zdravljenje kožnih ran in bolezni, za barvanje las in kot melem ali mazilo za suho kožo. Danes pa se običajno uporablja kot čistilo ali parfum – lepša in dišeča trda mila lahko pustimo v omari med oblačili in tako bodo naša oblačila dišeča še dolgo časa.

Mila so razvrščena v več vrst, odvisno od posebnega namena, za katerega se uporabljajo. Industrija mila se nenehno trudi izdelati nove formule za milo. Obstajajo mila za osebno uporabo, pranje perila, pomivanje posode in celo čiščenje hišnih ljubljenčkov ter za čiščenje …

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.