Naravni deodoranti

Prikaz vseh 3 rezultatov

Naravni deodorant, najboljša rešitev pred potenjem

Meseci izdatnega potenja so pred nami in dejansko se ne zavedamo, koliko škodljivih snovi vnašamo v naše telo z raznimi deodoranti in antiperspiranti, ki vsebujejo aluminij in tako resda preprečujejo potenje, vendar mašijo žleze in lahko pripomorejo k nastanku raka. Naravni deodoranti so rešitev, saj preprečujejo potenje in ne vsebujejo škodljivih snovi kot je aluminij. Obenem pa še preprečujejo razvoj bakterij, zaradi katerih nastaja neprijeten telesni vonj. Poglejmo si razloge, zakaj preklopiti in začeti uporabljati naravne deodorante ter v čem so njihove prednosti.

• Naravni deodoranti ne blokirajo/mašijo vaših por (antiperspiranti jih blokirajo – zato se ne znojite. V kolikor pomislite je prav grozljivo dejstvo, da je neka sestavina tako močna, da zavira potenje, ki je popolnoma naravni pojav).

• Naravni deodoranti omogočajo dobrim bakterijam na koži, da pomagajo zmanjšati vonj, tudi če ne nosite deodoranta. Znoj sam po sebi ne povzroča telesnega vonja, vendar se lahko zmeša z bakterijami na vaši koži, ki vodijo v neprijeten vonj. Naravni deodoranti pomagajo nadzorovati bakterije in s tem zmanjšujejo (ali odpravljajo) neprijeten telesni vonj.

• Naravni deodoranti vsebujejo tudi vlažilce na rastlinski osnovi, ki na vaše pazduhe delujejo blagodejno in negujejo občutljivo kožo. Sestavine, ki jih vsebujejo so naravnega izvora in vsebujejo karitejevo maslo, olivno olje ali glino, ki je že sama po sebi bogata z mineralnimi snovmi.

• Naravni deodoranti dejansko izboljšajo stanje vaših pazduh, tako da so gladke in manj nagnjene k draženju. Hvaležni boste za pazduhe brez vraščenih dlačič in neprijetne rdečice, ki jo lahko povzročijo antiperspiranti. Če boste uporabljali naravne deodorant, bo tudi britje vaših pazduh lažje, saj ne boste morali čakati, da rdečica in neprijeten občutek ponikne.

• Poleg tega lahko nekatere sestavine, ki se uporabljajo v naravnih deodorantih (kot je aloe vera), zmanjšajo tudi pore in tako omogočijo lažje britje.
Veliko uporabnikov očita naravnim deodorantom prehodno fazo, in sicer menijo, da kadar uporabnik preklopi z običajnega deodoranta na naravni deodorant se telo še nekaj časa ne bo navadilo nanj in se bodo tako znojili še pogosteje. To je zgolj mit, ki ga je potrebno ovreči.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.