Ekološke tinkture

Kakšne so učinkovine ekološke tinkture

Beseda tinktura se zadnje čase veliko uporablja. Toda kaj sploh je tinktura in kaj so njene blagodejne učinkovine?

Tinkture so tekoči izvlečki iz zelišč, ki jih jemljete peroralno – po navadi se da par kapljic pod jezik in počaka, da začne delovati.

Tinkture se pridobivajo v alkoholu lahko pa jih tudi ekstrahiramo v rastlinskem glicerinu ali jabolčnem kisu (brez alkohola). Tinkture so enostavne in priročne za uporabo – uživa se jih v obliki kapljic. Tinkture lahko uživajo tudi otroci, saj so te popolnoma naravne in imajo številne blagodejne učinkovine kot je npr. lajšanje nespečnosti ali stresa.

Ekološke tinkture se uživa le v majhnih količinah. Ker se jih jemlje, tako da se jih da neposredno pod jezik, vstopajo v krvni obtok veliko hitreje in neposredno, kot katerim koli drugo sredstvo; na primer kapsule ali tablete.

To pomeni, da je delovanje v telesu običajno hitrejše. Čeprav bodo nekatera zelišča imela takojšen učinek, kot so tisti, ki se uporabljajo za pomoč pri sprostitvi, lahko drugi, ki so bolj hranilni in gradijo v naravi, potrebujejo več tednov nenehne uporabe, preden se dosežejo najboljši rezultati (podobno kot multi-vitamin).

Toda, kaj vse so blagodejne učinkovine ekoloških tinktur, ki jih lahko najdete v naši spletni prodajalni?
Sledi kratek opis vsake izmed ekoloških tinktur, ki jih lahko najdete v naši prodajalni:

Vitex je poznan po svojem blagodejnem delovanju in uravnavanju ženskih hormonov.
Čeladnica je zelišče, ki pomirja in pomaga pri spanju.
Triphala je ayurvedsko zelišče, ki deluje kot nežno, naravno odvajalo in telo tudi razstruplja.
Saw Palmetto je mešanica izjemnih zelišč deluje na podpori moških. Vsebuje zelišča za katera je znano, da povečajo nivo testosterona in dotok krvi v spolne organe.
Astragalus in ameriški slamnik je tinktura, ki vsebuje čudovito mešanico zelišč, ki obenem spodbudijo delovanje imunskega sistema, adaptogena zelišča pa krepijo in ščitijo tako imunski sistem kot celotno telo.
Dong Quai in navadna konopljika tinktura je tinktura, ki pomaga uravnavati ženske hormone med mesečnim ciklom.
Tinktura njivska preslica in repinec je tinktura za lepo in zdravo kožo, lase in nohte.
Tinktura za podporo urinarnemu traktu je zeliščna podpora za ledvice in urinarni trakt.
Ekološki rožmarin – ekološka tinktura rožmarina
Ekološka preslica – njivska preslica je najbolj znana po svoji vsebnosti silicija, ki pomaga pomladiti kožo, lase in nohte.
Ekološka šentjanževka – šentjanževka je dobro poznana po svojem učinkovitem delovanju na dvig razpoloženja.
Ekološki divji jam – tinktura divjega jama za uravnavanje hormonskega sistema.
Ekološka grozdnata svetlika – grozdnata svetlika (cimicifuga) se že zelo dolgo uporablja za zdravje ženskega hormonskega sistema v ljudski medicini.
Ekološka tinktura ameriški slamnik – ameriški slamnik je znan po svojih sposobnostih spodbujanja imunskega sistema.
Ekološka tinktura korenine regrata – v praktično vseh zeliščnih tradicijah in kulturah, se je korenina regrata uporabljala pri težavah z jetri, žolčem in ledvicami.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.
Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.