Moxa paketek (5 cigar/palčk)

7,90 

Moxa terapija predstavlja pomemben del tradicionalne kitajske medicine, ki s pomočjo sežiganja zelišč krepi telo in pretok energije v telesu, s tem pa tudi naše psihofizično počutje. Osnovni namen moxa terapije je odpravljanje deficita (pomanjkanja) energije yang v telesu.

Brezplačna dostava z nakupom nad 60 €

100% aktivne sestavine

Vegansko

Brez glutena

100% naravno

Oddajte vaše mnenje o izdelku iz vašega nakupa in pridobite bon za 100€

Več o nagradni igri

Moxa – zelišče, ki odpravi 100 bolezni.

Moxa terapija predstavlja pomemben del tradicionalne kitajske medicine, ki s pomočjo sežiganja zelišč krepi telo in pretok energije v telesu, s tem pa tudi naše psihofizično počutje. Osnovni namen moxa terapije je odpravljanje deficita (pomanjkanja) energije yang v telesu.

Energija yang vpliva na gibanje in toploto telesa. Njeno pomanjkanje se kaže kot občutek mraza v rokah in nogah. V starih kitajskih spisih piše: “Rastlino ai ye (moxa) uporabljamo v majhnih količinah, te majhne količine ustvarijo velike količine intenzivne toplote.” Tako se 12 poglavitnih meridianov odpre, energija se uravnoteži, hlad, vlaga in toksini zapustijo telo. V ljudski kitajski medicini ji pravijo ji tudi “zelišče, ki odpravlja 100 bolezni”, saj ob vstopu v telo odpre meridiane in s tem vpliva na obnovo telesa.

Kako, kdaj in zakaj moxati, pa preberite na našem blogu!

Pri moxa terapiji se uporabljajo zdravilne zeliščne paličice, s katerimi se grejejo akupresurne točke na določenem ali na poškodovanem delu telesa. Na ta način se greje meridiane, kar vpliva na boljši pretok krvi, energije Qi in izboljša se splošno zdravje. Z moxa terapijo se podaljšuje učinek tui-na masaže ali mikromasaže in pretoka energije po meridijanih, ki jih je terapevt z masažo odprl.+ učinki zdravljena.

Sestava: Korenika notopterygii (Qiang Huo), korenina angelicae dahuricae (Bai Zhi), korenina nardostachys (Gan Song), zogleneli listi kitajskega pelina (Charred folium artemisia argyi, Cuai Tan)

Uporaba: prižgite palčko moxe in ko začne oddajati vročino, začnite segrevati željene predele kože.

Opozorila:
Pazite, da moxo redno otresate in da se nikoli s prižgano moxo ne dotaknete kože! Samo za zunanjo uporabo. Ni za uživanje. Preprečiti stik s kožo. Shranjevati v suhem prostoru in ne izpostavljati tresljajem. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Uporabite 1x dnevno. Uporabljajte v odprtem in zračnem prostoru.

14 mnenj za Moxa paketek (5 cigar/palčk)

 1. Yvonne Knap

  Super moxa brez dima in vonja! Moxo sem kupila prvič, vendar jo bom vsaj čez zimo nabavila večkrat. Učinki so vidni že po prvi terapiji, počutila sem se lažjo, prijetno ogreto, prečiščeno 🙂

 2. mateja mali

  Moxo uporabljam ze dalj casa. Sploh je dobrodosla v teh dneh,ko je zunaj veliko vlage.dobro vpliva na celo telo. In z veseljem se moxa cela druzina.

 3. ŠPELA BUŽINEL

  Pred kratkim sem prvič kupila mokso, ker me pogosto zebe in zaradi težav z neurejeno menstruacijo. Sicer se ta še ni pojavila, ampak moram reči, da je občutek gretja zelo prijeten. Upam na najboljše in se oglasim, ko bodo rezultati vidni.:)

 4. Saša Marija Ratnik

  Odkar sem spoznala moxo, jo imam skoz na zalogi – ali za sproščanje in razvajanje ali za zdravljenje. Priporočam!

 5. Mojca Hrvatin

  Odlično razsluzuje pljuča in sinuse. Všeč mi je, ker ni dima in je brez vonja.

 6. klavdija lomovšek

  moxo uporabljava oba s partnerjem že zelo dolgo, pozna jo tudi ostala družina tako da terapija z moxo deluje preverjeno iz prve roke in smo nad njo vsi navdušeni:)

 7. Laura Gričar Adamič

  Moxa je v našem domu v še posebej v jesenskem in zimskem času nepogrešljiva. Takojšnjega izboljšanja v času prehlada sicer ni,je potrebno vztrajati nekaj dni zapored,je pa krasen občutek med samim moxanjem,ko se določen predel pregreje,zato se moxanja pri nas ne brani prav nihče.

 8. JOŽICA POTOKAR

  MOXO SEM KUPILA PO PRIPOROČILU G. ERIKE BRAJNIK. KER HČERKA OBISKUJE GIMNAZIJO POLJANE, MI JO JE KUPILA V ORCI. UPORABLJAM JO OB LUNINIH MENAH. UPORABNA JE ZA VSE BOLEZNI, SAJ SEGREVA ORGANIZEM, KJER JE POTREBA IN TAKO VZPOSTAVI RAVNOTEŽJE V OGANIZMU.

 9. Barbara Žlaus

  Moxa je zelo dobra stvar, če imaš težave z zasluzenostjo v telesu, ki lahko povzroči ne malo takih in drugačnih težav. Ta moxa je brezdimna in jo lahka brez težav uporabljam v zaprtem prostoru. Za moj okus ima tudi prijeten in sproščajoč vonj. Moxanje ob večernih urah prijetno sprosti telo in očisti glavo odvečnih misli ter rahlo uspava. Priporočam, da si zraven kupite še ugaševalnik za lažje ugašanje, saj se moxa zelo segreje.

 10. Nika Širca

  priporočam vsem, ki imate probleme z želodcem in prebavo.

 11. Daša Lakner

  Priporočam! Podpira delovanje organov in segreva telo na izredno blagodejen način!

 12. Aneja Gregorič

  Izdelek, ki se ga kar težko dobi, vsaj v Sloveniji… Zase lahko povem, da ne učinkuje takoj po prvi uporabi, zato sem morala postopek večkrat ponoviti, je pa že pri prvi uporabi občutek gretja telesa(tudi poleti)zelo prijeten. V škatli je 5 palčk, ki so še posebej zapakirane, eno palčko pa osebno porabim za približno 3x. Vsem, ki jo boste prav tako po večkrat uporabili pa svetujem, da po uporabi ne odvržete ovitka in ostanek palčke spet zapakirate in zalepite, da ne pride do nje vlaga. V škatli dobite tudi krajša navodila v angleščini ter skico najbolj pogosto uporabljenih akupunkturnih točk. Izdelek je popolnoma naraven (pelin…), kar je super, pa še ne kadi se, zato jo komot uporabljate v zaprtem prostoru. Vsekakor vredno nakupa, še bolj pa uporabe!

 13. Vanja Celin

  Za nakup moxe sem se odločila zaradi njene vsestranske učinkovitosti in odpravljanja sluzi, ki je predvsem pozimi šibka točka marsikoga. Poleg tega sem želela tudi omiliti težave z vnetjem debelega črevesa. Po nekajkratni uporabi sem občutila izboljšanje, telo se je ogrelo, mrzla stopala so bila občutno toplejša. V mrzlih mesecih ima mnogo koristnih učinkov.

 14. Jassna Lapuh

  Sem jo kupila iz radovednosti in jo prakticiram na popku, pozimi, ker me vedno zebe v noge. Zelo prijetno toplo, poživi meridiane in enostavno za uporabo. Priporočam.
  J.

Podaj mnenje

Trgovina OrCa

MOJE ZAGOTOVILO TEBI

V Orci najdeš blagovne znamke prehranskih dodatkov in hrane, za katerimi 100% stojim, saj jih tudi sama uporabljam in jih kot strokovnjakinja s področja naturopatije in tradicionalne kitajske medicine, tudi priporočam.

Zelo pomembno je kakšne prehranske dodatke uživaš ter v kakšnih razmerjih in kombinaciji se le ti nahajajo. Zato sodelujem izključno z blagovnimi znamkami, kjer produkte na podlagi znanstvenih študij razvijajo znanstveniki, holistični nutricionisti, naturopatski zdravniki in drugi strokovnjaki. Popolnoma vsi produkti so 100% naravni, etični in vsebujejo najkakovostnejše in najbolj kvalitetne vire surovin.

Diana Vlahinič

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.