Brezplačen posnetek spletnega predavanja

Kako okrepiti imunski sistem in črevesje – naše druge možgane

Najbolj popularno predavanje, ki sem ga 2 leti izvajala po celi sloveniji

Že Hipokrat je rekel, da imajo “vse bolezni svoj začetek v črevesju”. In danes vemo, kako zelo prav je imel, kljub temu, da je ta stavek izrekel že leta 400 pred našim štetjem!
V naši mikrobioti se namreč nahaja sedež našega imunskega sistema, zato, če želimo biti prihajajočo pomlad zdravi, je zdaj skrajni čas, da poskrbimo tudi za naše, še vedno vse prevečkrat pozabljeno, črevesje 🙂

Pošlji mi posnetek predavanja

Na predstavitvi bomo spregovorili o različnih vidikih krepitve črevesja in našega zdravja

  • Kako s pomočjo naturopatije in tradicionalne kitajske medicine okrepimo imunski sistem in črevesje
  • S katero hrano lahko podpremo delovanje črevesja
  • Ali so probioitiki res tako pomembni; kako in kdaj si lahko z njimi pomagamo
  • Kako prepoznati in izbrati kvaliteten probiotični izdelek
  • PROBIO terapija: kaj je to in kako jo izvajati
  • Patogena kandida in pomoč specifičnih probitotičnih sevov
  • ​Probiotični jogurti; da ali ne?

Predavam Diana Vlahinič,

študentka naturopatije ter certificirana svetovalkatradicionalne kitajske medicine

#1 v črevesju je sedež imunskega sistema

Tukaj se nahaja med 60 – 80% celic imunskega sistema. Če torej krepimo in skrbimo za zdravje črevesja, krepimo sedež imunskega sistema. Ključno pri tem je, da poskrbimo, da je v črevesju pravilno razmerje dobrih, nevtralnih in patogenih bakterij. Zdravo razmerje, ki ga imenujemo evbioza, predstavlja tako približno 80% bakterij, ki so nevtralne, 15% bakterij, ki so dobre in približno 5% bakterij, ki so patogene in skrbijo, da je naš imunski sistem dobro natreniran in vedno v pripravljenosti.

#2 v črevesju poteka absorbcija hranil

Črevesje pa opravlja tudi številne druge funkcije v našem telesu. Omogoča absorbcijo hranil, ki jih naše telo nujno potrebuje. Če naše črevesje ne deluje optimalno, je tudi absorbcija hranil motena in naše telo lahko preide v stanja različnih deficitov hranil; primanjkovati nam lahko začnejo določeni vitamini, minerali, antioksidanti in druga esencialna hranila.

#3 črevesje predstavlja zaščito pred zunanjim svetom

Ko preko ust v naše telo vstopita hrana in pijača in po prebavni cevi nadaljujeta svojo pot, še vedno nista del nas. Naše črevesje je tisto, ki nato loči, kaj se bo v naše telo absorbiralo in postalo del nas in kaj za nas nima nobene vrednosti ali nam lahko celo škodi in se bo zato iz telesa izločilo. Če črevesna bariera ni dovolj močna in postane propustna, se bodo preko črevesne sluznice lahko v naše telo absorbirale tudi snovi, ki nam lahko škodijo; različni toksini, težke kovine, nepredelane molekule hrane … ki bodo močno vzdražile imunski sistem, ga obremenile in povzročale številne težave, ki lahko vodijo v bolezenska stanja.

Prijavite se na webinar

12 misli na “Webinar črevesje

  1. Petra pravi:

    Hvala za odličen webinar, veliko koristnih nasvetov, ki jih bomo vsi v družini s pridom uporabili in upoštevali. Zeleni smutiji pa zmagajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja