Brezplačen posnetek spletnega predavanja

Vnetja mehurja in urogenitalnega predela ali Kako okrepimo ledvice po tradicionalni Kitajski medicini

Kaj storiti, ko teče in peče?

Vnetja mehurja so lahko res nadležna, in so pogosta težava žensk. Obolenje ni samo moteče, ampak zelo boleče, poleg tega pa kaj hitro postane kronično.

Posledično je vsakič potrebno antibiotično zdravljenje, in še preden se dobro zavemo, se znajdemo v začaranem krogu pretirane uporabe antibiotičnih sredstev, na katera bakterije dokaj hitro razvijejo odpornost. Vnetja ne moremo več zaustaviti dovolj učinkovito, škoda, ki jo je antibiotik povzročil črevesju in posledično imunskemu sistemu, pa je velika, zaradi česar je možnost ponovitve vnetja toliko večja.

Pošlji mi posnetek predavanja

KJE SE SKRIVAJO VZROKI?

V tradicionalni kitajski medicini, so z mehurjem v najtesnejšem odnosu ledvice. Predstavljajo najpomembnejši organ, ki skladišči našo življenjsko energijo.

Ledvice so vrata življenja, ki z energijo oskrbujejo celo vrsto drugih sistemov: žleze z notranjim izločanjem, ušesa, kosti, zobe in reproduktivne organe. Ledvice so organ pomlajevanja, dobrega počutja in prenove, povezane so tudi s plodnostjo in z ustvarjalnostjo, zato je dober biopotencial ledvic nadvse pomemben za naše počutje in trdno zdravje vsega telesa.

Zato je, kadar želimo odpraviti kronična vnetja mehurja in urogenitalnega predela ključno, da okrepimo energetski biopotencial ledvic.

Na predstavitvi bomo odgovorili na naslednja vprašanja:

 • Kakšna je vloga ledvic in povezava z mehurjem?
 • ​S katero hrano in dodatki lahko pripomorete k preventivi?
 • ​Kako izgleda kurativno zdravljenje?
 • ​Kako okrepiti ledvice ob pomoči tradicionalne kitajske medicine in naturopatije?
 • Kakšna je povezava med ledvicaami, mehurjem in čustvi?

Predavam Diana Vlahinič,

študentka naturopatije ter certificirana svetovalkatradicionalne kitajske medicine

 

Simptomi neuravnovešenih ledvic in mehurja so:

 • Hormonsko neravnovesje
 • ​Depresija
 • ​​Strah in tesnobnost
 • Težave z zobmi
 • Težave s sluhom
 • Težave z mehurjem – konstantna vnetja
 • ​Težave s ščitnico – nihanje teže
 • Težave s kostmi (artritis, bolečine…)
 • neplodnost

#1 Levice so po tradicionalni Kitajski medicini najpomembnejši organ, ki skladišči življenjsko energije

Povezava med ledvicami in mehurjem je nesporna tudi v tradicionalni kitajski medicini (TKM). Medtem ko ledvice uvrščamo med tako imenovane organe zang, mehur spada med organe fu, ki so podrejeni organom zang. Če želimo okrepiti organ fu (mehur), moramo okrepiti tudi organ zang (ledvice), zato vedno, ko krepimo mehur, krepimo tudi in najprej ledvice.

#2 Biopotencial ledvic je najmočnejši med 15:00 in 17:00 uro

Biopotencial ledvic je največji med 17. in 19. uro, najboljši čas mehurja pa je med 15. in 17. uro. Kaj početi v tem času, da maksimalno okrepite mehur in ledvice? Kako se počutite v tem delu dneva in kaj to govori o stanju vašega mehurja in ledvic?.

#3 Ledvice in mehur so tesno povezane s čustvi strahu in tesnobe

Ledvični biopotencial najbolj slabita depresija in strah. Velik – nemara celo ključen – vpliv na ledvice imajo tudi naše misli. Kako svoje misli in skrbi vzeti pod drobnogled in kaj storiti, da se umirite in jih za trenutek odložite?

#4 Dobra črevesna flora je ključne

Klasične naravne postopke pri urogenitalnih vnetjih večinoma poznamo: tople obloge, uživanje velikih količin vode, pitje brusničnega čaja ali soka, uživanje nesladkanih brusnic. Ključno, vendar manj znano je, da je treba poskrbeti za zdravo ravnovesje dobrih črevesnih bakterij. Kako poskrbeti za ravnovesje dobrih bakterij v črevesju? Kako so le te povezane z ledvicami in kako izgleda ustrezna probiotična terapija, ki preprečuje patogenim bakterijam, da se vežejo, razmnožujejo in kolonizirajo. To pa zmanjša tudi vnetja mehurja./p>

Prijavite se na formo