11. marca, 2024
|

Nekategorizirano

Kitajska medicina in zdravo črevesje

Kitajska medicina prepoznava pomen zdravega črevesja za celotno telo in um. Črevesje se imenuje “drugi možgani” zaradi njegovega vpliva na naše čustveno stanje in zdravje. Kitajska medicina zdravo črevesje povezuje z uravnoteženjem vseh 5 elementov, se posebej pa elementa Lesa, Zemlje, Ognja in Kovine, saj vsebujejo skrb za prebavni sistem.

Probiotiki, ki so koristni mikroorganizmi, pomagajo vzdrževati zdravo črevesno floro, kar je ključno za močan imunski sistem, dobro prebavo in celo čustveno ravnovesje. Vključitev klinično testiranih probiotičnih izdelkov, fermentirane hrane in zelišč, ki podpirajo črevesje, je priporočena za vzdrževanje harmonije in zdravja.

Probiotiki

Probiotiki so živi mikroorganizmi, ki, ko jih zaužijemo v zadostnih količinah, prinašajo koristi za naše zdravje, predvsem za prebavni sistem. Delujejo tako, da uravnotežijo črevesno floro, izboljšajo prebavo, okrepijo imunski sistem in imajo koristne učinke na naše zdravje.

Probiotiki dnevna simbioza, (90 kapsul)

Najdemo jih v fermentiranih živilih, kot sta kislo zelje in miso, ter kot prehranske dodatke – le s slednjimi. če vsebujejo humane seve, pa lahko ustvarjamo trajne kolonije, ki imajo dolgoročen vpliv na naše zdravje in počutje. Raziskave kažejo, da imajo probiotiki lahko  koristne učinke pri številnih zdravstvenih težavah, vključno z driskami, sindromom razdražljivega črevesja in ekcemom.

Probiotiki so koristni, ker pomagajo uravnotežiti črevesno floro, izboljšujejo prebavo, krepijo imunski sistem in lahko zmanjšajo vnetja. Uživanje probiotikov lahko izboljša absorpcijo hranil in spodbuja zdravo črevesno okolje, kar je ključno za splošno zdravje in dobro počutje.

Spomladi je priporočljivo jemati probiotike, ki podpirajo prebavno zdravje in imunski sistem. Iskati bi morali seve, kot so Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus axidophilus in Bifidobacterium breve, ki so znani po svoji sposobnosti izboljšanja prebavne funkcije in krepitev imunosti. Prav tako je dobro vključiti seve, ki so posebej koristni za alergije, ki se lahko pojavijo spomladi, kot je Lactobacillus Rhamnosus GG .

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.