Sladkorna depilacija

Prikaz rezultata

Do popolnoma gladke kože s sladkorno depilacijo

Poletje se bliža in vsi stremimo k odstranitvi nezaželenih dlačič, ki smo jim pustili preveč svobode v zimskih mesecih. Načinov, da se znebimo nadležnih dlačič je mnogo, in sicer je prva naša misel britje. Britje je ena izmed najbolj uporabljanih metod, saj je zelo hitra in lahko jo postorimo hitro v udobnem zavetju našega doma. Slaba stran britja je pa kratkotrajnost njenih rezultatov, saj se je potrebno briti parkrat na teden, da ohranimo gladko kožo. Naslednja metoda na katero pomislimo je pa depilacija, ki jo prav tako lahko izvedemo doma ali pa v salonu. Potem so tukaj tudi depilacijske kreme, in sicer so te bolj učinkovite, imajo pa neznosen vonj nekaterim ob uporabi. Zagotavljajo pa nekoliko dolgotrajnejše rezultate. V kolikor pa ne želite obremeniti vaših dihal in si želite dolgotrajnejših rezultatov, potem pa je metoda sladkorne depilacije ravno pravšnja za vas. Zakaj je metoda sladkorne depilacije boljša in prijetnejša za vašo kožo?

Depilacijsko sredstvo potrebno za sladkorno depilacijo je narejeno zgolj iz sladkorja, limone in vode. Sladkorna pasta je dovolj mehka in prožna, da prodre globoko v pore, kjer se prilepi na posamezne dlačice in jih izvleče iz korenin. Pomembno je, da so vaše dlačice dolge vsaj nekaj milimetrov in sicer od 2 milimetra dalje. Sladkorno depilacijo si lahko privoščite doma ali v salonu. V kolikor si jo boste privoščili v salonu, se boste prepustili strokovnim rokam kozmetičnih tehnikov. Tehnik začne proces sladkorne depilacije s čiščenjem kože z nežnim čistilom iz sestavin, kot sta aloe vera in olje čajevca. Sladkorno depilacijo lahko izvedete tudi doma. Le pravilno je potrebno narediti sladkorno maso. Nato se na želeno področje odstranjevanja dlačic posuje otroški puder, da se zagotovi zaščitna pregrada med kožo in pasto. Tehnik oblikuje pasto v svojih rokah, da jo ogreje. Nato gladijo toplo (ne vročo) pasto in jo drgnejo proti rasti dlak. Dlačice odstranite tako, da nato z roko potegnete nazaj, pri tem pa se s pasto potegnejo dlake. Koža bo gladka in efekt sladkorne depilacije se bo obdržal kar nekaj časa, koža pa ne bo iritirana ali rdeča.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.