Ekološka nega kože

Prikaz vseh 2 rezultatov

Nasveti za nego kože

Naša koža je podvržena številnim škodljivim vplivom. Nekoč tako znani in cenjeni sončni žarki so danes sovražnik številka 1 vsakega posameznika, saj so glavni povzročitelj kožnega raka. Naša koža pa ni izpostavljena samo soncu, ampak tudi mrazu in vetru, ki jo izsuši in poškoduje. Tako lahko koža razpoka, kar vodi v dolgotrajno in neprijetno celjenje. Za kožo je potrebno primerno skrbeti in jo tudi ustrezno negovati. Vsaka nega ni primerna za vsak tip kože, zato je potrebno prepoznati kateri tip je vaša koža: ali je suha, mastna, normalna, mastna z izsušeno povrhnjico ali občutljiva. Številne kemikalije, ki jih vsebujejo današnje kreme in negovalni toniki lahko izzovejo alergijsko reakcijo ali izbruh mozoljev. Tako lahko stanje svoje kože še poslabšamo.

Naše babice so prisegale na naravno kozmetiko in na naravno oziroma ekološko nego kože. Kako lahko negujemo svojo kožo na naraven način?

ČIŠČENJE
Najprej je potrebno kožo očistiti s čistilnim sredstvom, torej tonikom ali micelarno vodo, ki ne vsebuje škodljivih kemikalij. Pozorni bodite, če čistila za kožo vsebujejo DEA, MEA in TEA. To so tri sestavine, ki so izjemne škodljive koži.

MED IN LIMONA
Med in limona sta dve sestavini, ki izredno pomagata koži, da se regenerira. Prav med ima zdravilne lastnosti celjenje, limona pa bo »posvetlila« vse stare madeže, ki so jih pustili mozolji in nečistoče na koži.

SUHA KOŽA IN PILING
Suha koža bo potrebovala piling in kaj je boljši piling kot piling iz naravnih sestavin, torej sladkorja, limone in medu. Rahlo grobi piling bo odstranil odmrle delce kože in vaša koža bo zasijala v vsej svoji veličini.

NAREDI SI NARAVNO DOMAČO MASKO
V kolikor hočete regenerirati vašo kožo na naraven način in ne tratiti težko prisluženega denarja pa je najboljša možna maska za obraz – maska iz ovsene kaše, ki bo vašo kožo nahranila in naredila sočno.

Držite se načela, da ko iščete produkte za nego vaše kože razmišljajte, kaj bi vnesli v svojo prehrano in telo ter se držite načela, da je vsekakor bolje naravno.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.