Vitamin D3 (60 kapsul)

18,95 

Vitamin D igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Ker je strah pred sončnimi žarki vedno večji, naše izpostavljanje soncu pa tudi zaradi načina življenja, prekratko, je to idealno prehransko dopolnilo.

Brezplačna dostava z nakupom nad 60 €

100% aktivne sestavine

Vegansko

Brez glutena

100% naravno

Oddajte vaše mnenje o izdelku iz vašega nakupa in pridobite bon za 100€

Več o nagradni igri

Vitamin D igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Ker je strah pred sončnimi žarki vedno večji, naše izpostavljanje soncu pa tudi zaradi načina življenja, prekratko, se posledice pomanjkanja vitamina D kažejo kot vedno večje pojavljanje rahitisa.

Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorejm 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sporosobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti, ne prejmejo dovolj sončnih žarkov, trpijo za pomanjkanjem vitamina D.

Znanstveniki zato svetujejo, da ljudje, ki se večino dnevnega časa zadržujejo v notranjih prostorih, nujno pa tudi vse nosečnice in doječe matere ter starejši od 65 let in vsi otroci med 6 meseci in 5 leti, poskrbijo za svoje potrebe po vitaminu D v obliki prehranskih dopolnil. Vitamin D3 je naravna oblika vitamina D, ki ga telo naravno proizvaja, z biotransformacijo holesterola, natančneje se sama pretvorba vitamina D3 zgodi v jetrih, v obliko ­25(OH)D3. Ta oblika je nato v ledvicah in še nekaterih drugih tkivih pretvorjena v aktivno obliko 1­25(OH)2D3, ki nato sproži različne fiziološke procese v telesu.

6 mnenj za Vitamin D3 (60 kapsul)

 1. Mojca (preverjena stranka)

  Prvič jemljem, ker dobivam kapljice na recept in sem mislila, da si rajši kupim potem kaj drugega, kar ne dobim. Saj vemo, da v življenju ne moremo imeti vsega 😉 V kapsulah je bolj praktičen za uporabo in po tem me ne boli trebuh.

 2. Romana Rupnik

  Zelo priporočam, meni je všeč ker je vitamin pridobljen iz lišajev. Zaradi zdravstvenih razlogov, sem testirala vit D3. Izvid je bil katastrofalen: 8 μg/L. slabe 4 mesece sem jemala 4.000 IU na dan. Testiranje je pokazalo 28 μg/L D vitamina v krvi. Zdaj bom jemala 8.000 IU na dan, dokler ne pridem na optimalno raven, vsaj 50 μg/L. Seveda sem tudi jaz jemala zraven magnezijev citrat.

 3. Yvonne Knap

  Ker so se navade ljudi precej oddalile od "naravnega" življenja (ker veliko delamo, smo malo na soncu in malo v stiku z zemljo) potrebujemo za optimalno zdravje tudi kakšen dodatek vitaminov, in s tem ni nič narobe :). Ker sem že velikokrat slišala, da je pomankanje vitamina D veliko, sem se ga odločila dodajat k prehrani. Če se slučajno ne preselim v bolj tople in sončne kraje, bom z dodajanjem vitamina D definitivno nadaljevala! 🙂

 4. Tina Ravnikar

  Bila sem prepričana da imam dovolj vitamina D, ker sem veliko na soncu, ampak žal ni tako, vsi ga potrebujemo dosti več zaradi narave dela, ki zahteva vse večje obremenitvve. Hvaležna da se se poznaimla kako koristen je ta vitamin pri raznoraznih težavah… Super izdelek!!

 5. Daša Lakner

  Super izdelek! Oba s partnerjem sva zaznala občuten dvig energije ob jemanju D3. Vpliva tudi na bolj pozitvno razpoloženje! 🙂

 6. Sandra Valantic

  Super izdelek! Iz radovednosti sem 11.11.2015 dala kri, da so mi izmerili vrednosti vitamina D. Imela sem ga porazno nizko: 29,1 μg/L (s tem, da sem vsako leto vsaj 14 dni na morju!). Optimalne vrednosti (glede na študije in zdravnike, ki se ukvarjajo z vitaminom D) so pa med 50 in 80 μg/L! Zato sem začela jemati 1 kapsulo na dan (2.000 IU). Po 3 mesecih sem zopet dala kri in sem bila šokirana nad še vedno nizkimi vrednostmi: 31,8 μg/L. Po posvetu z Diano sem pojačala dozo na 3 kapsule na dan (6.000 IU) in dodala še magnezij zjutraj in zvečer po eno kapsulo, skupaj 600mg magnezija (Viridian, Aktiven magnezij). Po 2,5 mesecih sem zopet dala kri in končno imela optimalne vrednosti: 62,3 μg/L! 😀 Zakaj je pomemben magnezij? Ker pretvori vitamin D v aktivno obliko. Priporočam vsem dodajanje in Dja in magnezija. Hvala, da obstajate OrCa, da imamo na voljo veganske izdelke in da nam stojite ob strani z vsemi nasveti! 🙂

Podaj mnenje

Trgovina OrCa

MOJE ZAGOTOVILO TEBI

V Orci najdeš blagovne znamke prehranskih dodatkov in hrane, za katerimi 100% stojim, saj jih tudi sama uporabljam in jih kot strokovnjakinja s področja naturopatije in tradicionalne kitajske medicine, tudi priporočam.

Zelo pomembno je kakšne prehranske dodatke uživaš ter v kakšnih razmerjih in kombinaciji se le ti nahajajo. Zato sodelujem izključno z blagovnimi znamkami, kjer produkte na podlagi znanstvenih študij razvijajo znanstveniki, holistični nutricionisti, naturopatski zdravniki in drugi strokovnjaki. Popolnoma vsi produkti so 100% naravni, etični in vsebujejo najkakovostnejše in najbolj kvalitetne vire surovin. Diana Vlahinic

Diana Vlahinič

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.