Vitamin D3 (150 kapsul)

39,95 

Vitamin D igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Ker je strah pred sončnimi žarki vedno večji, naše izpostavljanje soncu pa tudi zaradi načina življenja, prekra.

Brezplačna dostava z nakupom nad 60 €

100% aktivne sestavine

Vegansko

Brez glutena

100% naravno

Oddajte vaše mnenje o izdelku iz vašega nakupa in pridobite bon za 100€

Več o nagradni igri

Vitamin D igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Ker je strah pred sončnimi žarki vedno večji, naše izpostavljanje soncu pa tudi zaradi načina življenja, prekratko, se posledice pomanjkanja vitamina D kažejo kot vedno večje pojavljanje rahitisa.

Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorejm 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sporosobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti, ne prejmejo dovolj sončnih žarkov, trpijo za pomanjkanjem vitamina D.

Znanstveniki zato svetujejo, da ljudje, ki se večino dnevnega časa zadržujejo v notranjih prostorih, nujno pa tudi vse nosečnice in doječe matere ter starejši od 65 let in vsi otroci med 6 meseci in 5 leti, poskrbijo za svoje potrebe po vitaminu D v obliki prehranskih dopolnil.

Vitamin D3 je naravna oblika vitamina D, ki ga telo naravno proizvaja, z biotransformacijo holesterola, natančneje se sama pretvorba vitamina D3 zgodi v jetrih, v obliko ­25(OH)D3. Ta oblika je nato v ledvicah in še nekaterih drugih tkivih pretvorjena v aktivno obliko 1­25(OH)2D3, ki nato sproži različne fiziološke procese v telesu.

10 mnenj za Vitamin D3 (150 kapsul)

 1. Suzana (preverjena stranka)

  Pri nas ga v kombinaciji s C vitaminom redno jemlje cela družina praktično celo leto, le na.poletni.dopust ga ne nosimo s seboj. Verjamem, da smo tudi zato redkokdaj bolni.

 2. Špela (preverjena stranka)

  Nepogrešljiv v jesenski in zimskih mesecih za zaščito in krepitev imunskega sistema. Sama ga jemljem že vrsto let in daljša časovna obdobja.

 3. PETRA (preverjena stranka)

  Redno jemlje cela družina, tudi hči (9 let), ki nikakor ni mogla jemati tekočega vitamina D3. Male kapsule in tudi vrednosti so se izboljšale. Zelo zadovoljni.

 4. Darja (preverjena stranka)

  Priporočam, jemljem že več let in sem zadovoljna.

 5. Nastja (preverjena stranka)

  Jemljemo že nekaj let. Zelo zadovoljni.

 6. Titka (preverjena stranka)

  S kapsulami smo zelo zadovoljni.

 7. Katja86

  Najboljši D3 vitamin, ki daje resnično hitro rezultate, po vrhu pa še veganski.

 8. naataasaa (preverjena stranka)

  Eden od mnogih Viridianov, ki jih redno jemljem. Top. Krvne preiskave vrednosti D vitamina cez celo leto v priporocenih vrednostih.. 🙂

 9. Romana Rupnik

  Zelo priporočam, meni je všeč ker je vitamin pridobljen iz lišajev. Zaradi zdravstvenih razlogov, sem testirala vit D3. Izvid je bil katastrofalen: 8 μg/L. slabe 4 mesece sem jemala 4.000 IU na dan. Testiranje je pokazalo 28 μg/L D vitamina v krvi. Zdaj bom jemala 8.000 IU na dan, dokler ne pridem na optimalno raven, vsaj 50 μg/L. Seveda sem tudi jaz jemala zraven magnezijev citrat.

 10. Sandra Valantic

  Super izdelek! Iz radovednosti sem 11.11.2015 dala kri, da so mi izmerili vrednosti vitamina D. Imela sem ga porazno nizko: 29,1 μg/L (s tem, da sem vsako leto vsaj 14 dni na morju!). Optimalne vrednosti (glede na študije in zdravnike, ki se ukvarjajo z vitaminom D) so pa med 50 in 80 μg/L! Zato sem začela jemati 1 kapsulo na dan (2.000 IU). Po 3 mesecih sem zopet dala kri in sem bila šokirana nad še vedno nizkimi vrednostmi: 31,8 μg/L. Po posvetu z Diano sem pojačala dozo na 3 kapsule na dan (6.000 IU) in dodala še magnezij zjutraj in zvečer po eno kapsulo, skupaj 600mg magnezija (Viridian, Aktiven magnezij). Po 2,5 mesecih sem zopet dala kri in končno imela optimalne vrednosti: 62,3 μg/L! 😀 Zakaj je pomemben magnezij? Ker pretvori vitamin D v aktivno obliko. Priporočam vsem dodajanje in Dja in magnezija. Hvala, da obstajate OrCa, da imamo na voljo veganske izdelke in da nam stojite ob strani z vsemi nasveti! 🙂

Podaj mnenje

Trgovina OrCa

MOJE ZAGOTOVILO TEBI

V Orci najdeš blagovne znamke prehranskih dodatkov in hrane, za katerimi 100% stojim, saj jih tudi sama uporabljam in jih kot strokovnjakinja s področja naturopatije in tradicionalne kitajske medicine, tudi priporočam.

Zelo pomembno je kakšne prehranske dodatke uživaš ter v kakšnih razmerjih in kombinaciji se le ti nahajajo. Zato sodelujem izključno z blagovnimi znamkami, kjer produkte na podlagi znanstvenih študij razvijajo znanstveniki, holistični nutricionisti, naturopatski zdravniki in drugi strokovnjaki. Popolnoma vsi produkti so 100% naravni, etični in vsebujejo najkakovostnejše in najbolj kvalitetne vire surovin. Diana Vlahinic

Diana Vlahinič

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.