Ekološko olje borage, 100ml, Fushi

25,95 

Olje borage, znano tudi kot zdravilno olje borage, je pridobljeno iz borage oz. zvezdne rože (Borago officinalis). Olje borage je zelo pomembno in koristno tudi za čebele, saj je boraga  bogata z nekaterjem, ki privablja čebele.

[ngg src=”galleries” ids=”5″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_width=”105″ thumbnail_height=”105″ template=”default”]

100% aktivne sestavine

Vegansko

Brez glutena

100% naravno

Hladno stisnjen, nerafiniran, ekološki.

Olje borage, znano tudi kot zdravilno olje borage, je pridobljeno iz borage oz. zvezdne rože (Borago officinalis). Olje borage je zelo pomembno in koristno tudi za čebele, saj je boraga  bogata z nekaterjem, ki privablja čebele. Cvetovi te rastline se uporabljajo tudi v medicinske namene.

Boraga je močno priljubljena tudi med zdravilci, zaradi svojih izjemnih lastnosti, ki jih nudi našemu telesu. Gama linolenska kislina je omega6 esencialna maščobna kislina, ki je naše telo ne more izdelati samo, zato jo moramo telesu zagotoviti iz drugih virov – preko hrane. Fushi ekološko olje borage je narejeno z minimalno 22% vsebnostjo gama linolenske kisline.

Boragino olje se uporablja v zeliščnih terapijah tradicionalnih medicin že tisočletja. Zunanja uporaba olja je široka – vse od uporabe pri kožnih vnetjih, do nižanja bolečin, saj je izjemno protivnetno olje. Esencialne maščobne kisline so potrebne tudi kot predhodniki prostaglandinov, ki jih potrebujemo za uravnavanje cirkulacije hormonskega sistema.

Olje borage se danes uporablja za nižanje simptomov pri različnih vnetnih in s starostjo pogojenih težav, kot so atopični ekcemi, artritisi in respiratorne težave. Olje borage je koristno tudi pri preprečevanju prezgodnjega staranja kože, saj pomaga preprečevati učinke prostih radikalov. Odlično je tudi za suho in vneto kožo.

Fushi olje zdravilne borage je vzgojeno v Veliki Britaniji in sveže narejeno v majhnih serijah, s hladnim stiskanjem semen te rastline. Takoj, ko je olje stisnjeno in ustekleničeno je shranjeno in ohlajeno. Angleški izvor boraginega olja smo izbrali, ker smo želeli najbolj kvalitetno olje, kar se čuti tudi v njegovem okusu. Semena so hladno stisnjena, za zagotavljanje maksimalne svežine in moči olja, pakirana pod dušikom, kar pomeni, da je olje ohranjeno na primerni temperaturi, s čimer preprečimo, da postane olje žarko. Žarkost olj je težava pri masovni proizvodnji olja, izpostavljenosti višjim temperaturam, svetlobi, slabemu skladiščenju in oksidaciji.

Pri Fushiju razumemo pomen ohranjanja moči našega hladno stisnjenega olja borage. Naše olje ima gladek, kremast, oreščkast okus, ki omogoča, da olje z užitkom tudi zaužijete.

Za zagotovitev svežine je olje najbolje uporabiti v 16 tednih od odprtja. Lahko ga imate v hladilniku, da zagotovite svežino olja dlje časa. Bolj pomembno pa je, da olje hranite stran od direktne sončne svetlobe, v hladnem in temnem prostoru. Po odprtju stekleničko vedno dobro zaprite, da preprečite oksidacijo.

Fushi hladno stisnjeno, ekološko olje borage je sveže, nerafinirano in shranjeno v zaščitno, temno stekleničko. Temno steklo je pomembno, saj preprečuje oksidacijo, zagotavlja svežino, najboljši okus in najvišjo kakovost. Temne stekleničke so 100% okolju prijazne in primerne za nadaljno reciklažo.

Ekološko, hladno stisnjeno, nerafinirano olje borage.

Ta sveža steklenička olja je bila narejena iz približno 333 g semen borage.

SVEŽE STISNJENO. Naša olja so vedno sveže stisnjena, iz svežih semen, oreščkov ali jedrc (koščic) iz te sezone, da zagotovimo maksimalno kvalitetno in učinkovitost.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ekološko olje borage, 100ml, Fushi”

Brezplačni spletni webinar

"Kako okrepiti imunski sistem in črevesje - naše druge možgane"

Najbolj popularno predavanje, ki sem ga 2 leti izvajala po celi Sloveniji.

Že Hipokrat je rekel, da imajo “vse bolezni svoj začetek v črevesju". In danes vemo, kako zelo prav je imel, kljub temu, da je ta stavek izrekel že leta 400 pred našim štetjem!

Pridružite se
Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.