12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Zelena pica

Danes je na sporedu zelena pica. Namesto paradižnikove mezge, testo obložite z domačim čemaževim pestom, posujte z mlado špinačo in rukolo pa če imate možnost, tudi kakšnim divjim špargljem. Piko na i naj dodajo olive ali sušeni paradižnički. Pa veliko skledo regrata in smoothie iz mladih kopriv. To je kosilo za zmagovalce, po katerem vam bo po krvi tekel klorofil in pregnal vse bacilčke. Tule pa še hiter recept za čemažev pesto.

Potrebuješ:

  • 2 res veliki pesti čemaža
  • 1 mali šopek peteršilja (pomaga nevtralizirat zadah po čemažu)
  • 1 skodelica namočenih oreščkov (mandljev, odlični so orehi, pa pinjole ali pa konopljina semena)
  • deviško, ekološko kokosovo olje
  • morska sol po okusu (naš dodatek je še 1/8 čž BioIn spiruline v prahu – je dobro, res)

Priprava pesta:

  • Vse sestavine na hitro pomiksate v blenderju, predenete v steklene kozarčke in dobro zatisnete. Ali pa uporabite kar takoj – na zeleni pici, se razume.

Dober tek! 🙂

Ta izdelek lahko najdete v naši trgovini, z to povezavo.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.