Iz moke, vode, malo olja in soli zamesiš voljno testo.
Oblikuješ majhne kroglice in jih sploščiš v “palačinkice”.
Na vroči (suhi) plošči jih na obeh straneh popečeš in zložiš na kupček.
Počakaš še, da se ohladijo.
Preden jih postrežeš, jih razlomiš na manjše kose in zaliješ z vrelo vodo (za zelo kratek čas).
Recept za fižolovo prilogo:
Rdeč in rjav fižol odcediš iz pločevinke in splakneš.
Na olju prepražiš veliko rdeče čebule, dodaš obe vrsti fižola in ob stalnem mešanju, pregreješ. Soliš, popraš po okusu. Po želji lahko dodaš tudi kapljico rdečega vina ali nekaj čilija (po želji in okusu:)).
Nekaj fižola lahko pretlačiš, nekaj pa naj ga ostane v kosih.
Recept za dušeno rdeče zelje:
Olupiš jabolko in ga naribaš.
Čebulo sesekljaš, zeljne liste pa narežeš na trakove in odstraniš glavne žile.
V kozici na olju prepražiš čebulo, da postekleni, nato dodaš žličko sladila po želji (slad kokosovih cvetov, odlično pa se obnese tudi agavin sirup) in zaliješ z vinom (kislina v vinu prepreči, da bi zelje med kuhanjem pomodrelo, obenem pa poskrbi za aromo). V posodo dodaš še zelje in muškatni orešček. Soliš po okusu, nato pa dodaš malo ekološke jušne osnove.
Zelje dušiš kakšne pol ure, 10 minut pred koncem pa mu dodaš še naribano jabolko.
Poleg pripravimo še kakšne domače polpete ali pa domače veganske klobasice (iz leče in kamuta, z dodatkom česna:).
Njam njam!
Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.