olje za cvrtje (biološko filtrirano sončnično olje) ali kokosovo maslo
Postopek:
Ovseno mleko, javorjev sirup in rastlinsko margarino zmešaš v lončku in postaviš nad ogenj. Segrevaš do mlačnega (naj res ne bo prevroče). Odstaviš in mešaš toliko časa, da se margarina raztopi.
Mešanico poliješ po kvasu in pustiš vzhajati na toplem. Vzhajati mora do take mere, da kvas res naraste in se malce speni, drugače bo testo prepočasi vzhajalo.
Moko zmešaš z limonino lupinico in vanilijo. Dodaš narasli kvas in še enkrat pustiš vzhajati na toplem, toliko, da testo doseže vsaj dvakratno velikost.
Nato samo še narahlo razmesiš, povaljaš in z modelčkom oblikuješ kroge. Še malo naj vzhajajo, nato pa jih ocvreš v olju.
Ko so krofki ocvrti, jih nadevaš z domačo marmelado. 🙂
Dober tek! 🙂
Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.