1 jedilna žlica jedilnega kvasa v kosmičih (po želji)
1 jedilna žlica Bioin ekoloških konopljinih semen
1/2 čajne žličke himalajske soli
Priprava:
Paradižnike narežeš na željene koščke, pokapljaš z oljčnim oljem in balzamičnim kisom, okus oplemenitiš s soljo in poprom in segreješ pečico na 180 stopinj Celzija. Mešanico pečeš kakšnih 30 minut.
Vse sestavine za namaz zmiksaš v blenderju.
Namaz premažeš po tortiljah, dodaš pošteno količino pečenih paradižničkov in vse skupaj zapečeš v pečici, kakšnih 13-15 minut.
Yumi! Pa dober tek! 😉
P.S.: Tortilije lahko kupite v zdravih eko trgovinicah ali pa jih pripravite sami.
Za pirine tortilje potrebujete:
250 g polnozrnate pirine moke
1 čajno žličko soli
1 jedilno žlico olja
skodelico vode
PRIPRAVA:
Moko, sol, olje in vodo zmešamo in po potrebi dodamo še malo vode, da dobimo gladko testo, ki ga lahko razvaljamo ali oblikujemo s prsti.
Testo razdelimo na kroglice in pustimo stati približno 15 minut, nato kroglice z rokami oblikujemo v tortilje, ki jih z obeh strani na hitro v ponvi popečemo.
Pa dober tek! 🙂
Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine