12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Tortilije s konopljinim namazom in zelenjavo

POTREBUJEMO:

Za paradižnike:

  • paradižnike češnjevce
  • hladno stiskano oljčno olje
  • balzamični kis
  • himalajsko sol in poper

Za namaz:

  • 2 stroka česna
  • pest sveže bazilike
  • 1/4 skodelice pečenih paradižnikov
  • 1 skodelica namočenih indijskih oreščkov
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
  • 3 jedilne žlice oljčnega olja
  • 2 jedilni žlici vode
  • 1 jedilna žlica jedilnega kvasa v kosmičih (po želji)
  • 1 jedilna žlica Bioin ekoloških konopljinih semen
  • 1/2 čajne žličke himalajske soli

Priprava:

  • Paradižnike narežeš na željene koščke, pokapljaš z oljčnim oljem in balzamičnim kisom, okus oplemenitiš s soljo in poprom in segreješ pečico na 180 stopinj Celzija. Mešanico pečeš kakšnih 30 minut.
  • Vse sestavine za namaz zmiksaš v blenderju.
  • Namaz premažeš po tortiljah, dodaš pošteno količino pečenih paradižničkov in vse skupaj zapečeš v pečici, kakšnih 13-15 minut.

Yumi! Pa dober tek! 😉

P.S.: Tortilije lahko kupite v zdravih eko trgovinicah ali pa jih pripravite sami.

Za pirine tortilje potrebujete:

  • 250 g polnozrnate pirine moke
  • 1 čajno žličko soli
  • 1 jedilno žlico olja
  • skodelico vode

PRIPRAVA:

  • Moko, sol, olje in vodo zmešamo in po potrebi dodamo še malo vode, da dobimo gladko testo, ki ga lahko razvaljamo ali oblikujemo s prsti.
  • Testo razdelimo na kroglice in pustimo stati približno 15 minut, nato kroglice z rokami oblikujemo v tortilje, ki jih z obeh strani na hitro v ponvi popečemo.

Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.