12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Slivova pita

Torej, za krhko testo potrebujemo:

Za nadev:

  • domačo slivovo marmelado
  • razkoščičene slive, narezane na manjše trakove
  • ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • cimet v prahu

Priprava:

  • Najprej zamesite testo. Zmešajte moko, kokosovo olje in sladkor kokosove palme. Če je potrebno, kar dodajte malo rastlinskega mleka (a res ne več kot 1 dl). Testo zvijte v kepico in v foliji postavite v hladilnik za kakšno uro.
  • Nato testo vzemite iz hladilnika in ga položite v pekač za pite. S prsti pritiskajte ob dno pekača, da bo pokrito. Robove zavihajte.
  • Testo premažite s slivovo marmelado, tako da bo pokrito. Nato v skledi zmešajte razkoščičene in narezane slive, kokosov sladkor in cimet v prahu. To položite čez marmelado.
  • Postavite v ogreto pečico, na 180-200 stopinj Celzija, za kakšnih 30-40 min

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.