12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Slastni kruhki

Potrebuješ:

  • 6 in 1/2 skodelic moke
  • 1 čž nerafinirane morske soli
  • 3 jž ekološkega, deviškega kokosovega olja
  • 2 čž suhega kvasa
  • 2 in 1/2 skodelice ovsenega mleka (rahlo pogretega)
  • 1 skodelico vode (rahlo pogrete)
  • Violife sir za pico, solni cvet, BioIn ekološka chia semena,
  • ekološka konopljina semena, sezam za posip

Za kuho:

  • 7 skodelic vode
  • 1 jž nerafinirane soli
  • 4 jž sode bikarbone

PRIPRAVA:

  • V manjši posodici zmešaš suhi kvas s toplim mlekom in pustiš počivati 10 minut.
  • V večji posodi zmešaš 5 skodelic moke in čajno žličko soli.
  • Kvascu primešaš kokosovo olje in vodo. Vse skupaj primešaš mešanici moke in soli. Gneteš do gladkega. Dodatno moko dodaj le, če je testo preveč pocasto, saj mora biti precej kompaktno na otip.
  • Testo pokrij s kuhinjsko krpo, naj počiva na toplem kakšno uro.
  • Po eni uri, testo še enkrat dobro pregneti in ga oblikuj na manjše koščke (mi smo iz te količine dobili približno 15 kruhkov). Te postavi na dobro namaščeno površino. Naj počivajo še dodatnih 15 minut.
  • Medtem, ko mali kruhki še vzhajajo, segrej pečico na 200 stopinj Celzija.
  • V večjem loncu zavri vodo, s soljo in sodo bikarbono. Ko zavre, začni “potapljat” kruhke. Vsak mali kruhek potopi v vodo za 1 minuto, nato pa odloži na namaščen pekač. Ko bodo vsi kruhki zbrani ne pekaču, čez vsakega potegni rez z nožem, ter jih posipaj z dodatki (chia semena, konopljina semena, sezam, solni cvet, nariban veganski sir,…).
  • Pekač postavi v pečico in peci 20-25 minut, oz. dokler kruhki ne dobijo slastne rjave skorjice

Ko so pečeni, jih postavi na rešetko, da se malenkost ohladijo in ponudi z najrazličnejšimi zelenjavnimi namazi ter na koščke narezano kumaro, papriko, paradižnikom, olivami… Stavimo, da vas navdušijo, ker so vrhunski, še posebej pa teknejo topli!

Dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.