12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Slani “pica” zvitki + sladki rogljički

Prvi je bil ‘pica nadev’:

  • domača paradižnikova mezga iz domačih pelatov, njam
  • sušen origano z vrta
  • Violife sirček za pico

Drugi je bil “porovo zeliščni” nadev:

  •  domač porov namaz*
  • Violife sirček z zelišči

* recept za domač porov namaz: 1 pest pora, 1 pest ekoloških konopljinih semen, 1 čž morske soli, 1/2 dl oljčnega olja, 200g svilnatega tofuja. Mix mix v blenderju.

Tretji pravzaprav ni bil toliko nadev:

Ampak le 1 čž domače, slivove marmelade v sredini vsakega kvadratka.

In četrti, čokoladni nadev:

  • 1/8 skodelice kakavovega masla
  • 1/8 skodelice kokosovega masla
  • 1/4 skodelice kakava v prahu
  • 1/4 skodelice sladkorja kokosovih palm

Priprava:

  • Listnato testo razgrneš in ga narežeš na kvadratke velikosti 4×4 cm. Na sredino vsakega daš nadev in ga ‘zarolaš’ v polžka. Narediš lahko tudi polnjene blazinice, tako da vsak krajec kvadratka potegneš do sredine.
  • Naš nadev ne bi mogel biti enostavnejši, uporabili smo štiri domače variacije: Masla stopiš in jim primešaš ostali dve sestavini. Po 1 čž kapneš v sredino vsakega kvadratka.
  • Na peki papir položiš zvitke in jih pečeš pri 180 stopinjah Celzija, kakšnih 20 minut. Ko so pečeni, vzameš iz pečice, počakaš kakšno minutko ali dve, da se malenkost ohladijo in samo še postrežeš.

Dober tek in na veliko ustvarjanja! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.