12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Slani muffini z bučo in žajbljem

Potrebuješ:

  • 2 skodelici pirine moke
  • 1 skodelico ovsenih kosmičev
  • 1,5 čajne žličke vinskega kamna
  • 1,5 čajne žličke sode bikarbone
  • 2 čajni žlički himalajske soli
  • 1/2 skodelice ekološkega žajblja
  • 4 skodelice bučnega pireja (bučo narežite na koščke, lahko z lupino in kuhajte v vodi, dokler ne postane mehka. Ko je kuhana, jo zmiksajte v blenderju ali s paličnim mešalnikom v kašo)
  • 1/2 skodelice olivnega olja
  • 2 čajni žlički jabolčnega kisa

Postopek:

  • Vse suhe sestavine zmešaš v eni skledi (moka, ovseni kosmiči, vinski kamen, soda bikarbona, sol). Nato primešaš še žajbelj.
  • V zmes dodaš še bučni pire, oljčno olje in jabolčni kis in premešaš.
  • Maso razdeliš v pekač za muffine in ga postaviš v že ogreto pečico. Pečeš na 160 stopinj  približno 35 minut. Z zobotrebcem lahko poskusiš, če so že pečeni.

Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.