12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Sivkin sladoled z banano

Za božanski sladoled potrebujete le:

  • 2 banani (olupljeni, narezani na kolutke in zamrznjeni)
  • 1 do 2 jedilni žlici ekološke sivke
  • 1 skodelico kokosovega mleka iz pločevinke
  • ekološki sladkor kokosovih cvetov po okusu

PRIPRAVA:

  • V mali ponvici segrejete kokosovo mleko z dodanima žlicama sivkinih cvetov. Ko zavre, umaknete z ognja in dobro premešate. Pokrijte s pokrovko in pustite, da se ohladi in okusi prepojijo (kakšnih 20-30minut).
  • Nato mešanico precedite – ohranite mleko, sivkine cvetove pa zavržete. Tako dobite kokosovo mleko z okusom sivke. To mleko pretočite v posodico in postavite v zamrzovalnik. Naj ostane na hladnem kar čez noč.
  • Naslednji dan vzamete posodico iz zamrzovalnika in kokosovo mleko nalomite na kose. Te predenete v blender, dodate zamrznjene koščke banane in zmiksate. Po želji dodate še kokosov sladkor. Taaa-daaa! Če želite, lahko mešanico še enkrat postavite v zamrzovalnik, za 20-30 minut in nato postrežete.

Uživajte v poletni svežini z vrčkom dobrega in domačega sladoleda. 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.