12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Sadni kolač

Za res čudovit kolač, ki se topi v ustih, potrebuješ:

  • 1 jedilno žlico naravnih chia semen, zdrobljenih in zmešanih s 3 jedilnimi žlicami vode
  • 1/2 skodelice ekološkega kokosovega olja
  • 2/3 skodelice ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • 1/2 čajne žličke vanilije v prahu
  • 1/2 skodelice mandljevega mleka (ali rastlinskega mleka po želji)
  • 1 skodelico in pol moke
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke vinskega kamna
  • 1/2 čajne žličke cimeta v prahu (po želji)
  • 1 hruško narezana na koščke + 1/2 hruške, narezana na rezine (in druga polovica za v usta)

Priprava (hitra in brez packanja):

  •  Segrej pečico na 180 stopinj in naolji pekač (z dodatno žličko kokosovega olja).
  • Zmelji chia semena v kavnem mlinčku in dodaj tri žlice vode. Postavi na stran.
  • Utekočini kokosovo olje.
  • Speni kokosov sladkor s kokosovim oljem in postavi na stran.
  • V blender daj maso chia semen in blendaj kakšno minutko. Dodaj vanilijo v prahu in miksaj še 1 minuto.
  • Zmešaj mešanico iz blenderja s sladko mešanico, ki si jo prej spenil/a (kokosovo olje+kokosov sladkor).
  • V ločeni posodi zmešaj suhe sestavine.
  • Mandljevo mleko dodaj v “mokro” zmes in nato vse skupaj dodaj k suhim sestavinam.
  • Primešaj še na kockice narezano hruško in vse skupaj prelij v pekač.
  • Po vrhu razdeli še na rezine narezane hruško (in potresi s cimetom).
  • Pekač postavi v ogreto pečico in peci kakšnih 45 minut.
  • Ko je kolač pečen, ga vzemi iz pečice in pusti počivati še kakšnih 5-10 minut, da se ohladi, ter šele nato vzemi iz pekača.

Pripravi si dobro žitno kavo, čaj ali sveže stisnjen sok, pokliči prijatelje in skupaj uživajte v brezskrbnem dnevu. 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.