Domov/ Blog/ Sadni kolač 12. maja, 2010|Veganski receptiSadni kolačZa res čudovit kolač, ki se topi v ustih, potrebuješ:1 jedilno žlico naravnih chia semen, zdrobljenih in zmešanih s 3 jedilnimi žlicami vode1/2 skodelice ekološkega kokosovega olja2/3 skodelice ekološkega sladkorja kokosovih palm1/2 čajne žličke vanilije v prahu1/2 skodelice mandljevega mleka (ali rastlinskega mleka po želji)1 skodelico in pol moke1/4 čajne žličke sode bikarbone1/2 čajne žličke vinskega kamna1/2 čajne žličke cimeta v prahu (po želji)1 hruško narezana na koščke + 1/2 hruške, narezana na rezine (in druga polovica za v usta)Priprava (hitra in brez packanja): Segrej pečico na 180 stopinj in naolji pekač (z dodatno žličko kokosovega olja).Zmelji chia semena v kavnem mlinčku in dodaj tri žlice vode. Postavi na stran.Utekočini kokosovo olje.Speni kokosov sladkor s kokosovim oljem in postavi na stran.V blender daj maso chia semen in blendaj kakšno minutko. Dodaj vanilijo v prahu in miksaj še 1 minuto.Zmešaj mešanico iz blenderja s sladko mešanico, ki si jo prej spenil/a (kokosovo olje+kokosov sladkor).V ločeni posodi zmešaj suhe sestavine.Mandljevo mleko dodaj v “mokro” zmes in nato vse skupaj dodaj k suhim sestavinam.Primešaj še na kockice narezano hruško in vse skupaj prelij v pekač.Po vrhu razdeli še na rezine narezane hruško (in potresi s cimetom).Pekač postavi v ogreto pečico in peci kakšnih 45 minut.Ko je kolač pečen, ga vzemi iz pečice in pusti počivati še kakšnih 5-10 minut, da se ohladi, ter šele nato vzemi iz pekača.Pripravi si dobro žitno kavo, čaj ali sveže stisnjen sok, pokliči prijatelje in skupaj uživajte v brezskrbnem dnevu. 🙂 Mineralni make up je obnorel svet! Predstavljamo: Alima PurePomagajmo jim preživeti