12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Sadna torta “ala želva” :)

Potrebujemo:

  • olupljen in na tanke rezine narezan kivi (količino izberite po občutku – raje več kot manj, pojedel se bo tako ali tako :-))
  • tanke, podolgovate rezine narezanih banan (prav tako naj količino preceni vaš intuitivni kuharski instinkt)
  • 1/2 skodelice kokosovega mesa
  • 1/4 skodelice kokosove vode
  • 1/2 skodelice izkoščičenih medjool dateljev

Priprava:

  • V mešalniku oz. blenderju pri visoki hitrosti zmešajte kokosovo meso, kokosovo vodo in datelje, dokler ne dobite kremasto-sladoledno teksturo mase (če je pretekoče dodajte več dateljev).
  • Na dno krožnika v več plasteh položite narezane banane, nato sledi plast kokosove-dateljeve kreme na katero položimo na tanko narezane kivije, sledi ponovno plast kokosove-dateljeve kreme in plast tanko narezanih banan. Postopek potem ponavljamo v smeri kroga na krožniku.
  • Zadnja plast naj bo iz tanko narezanih kivijev, tako da želvji oklep dobi čisto pravo zeleno barvo.
  • Iz posameznih kivijev nato oblikujete glavo, noge in rep, tako kot prikazuje spodnja slika.

Naj se srčna igrivost in ustvarjalnost podata v našo kuhinjo 🙂 !

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.