olupljen in na tanke rezine narezan kivi (količino izberite po občutku – raje več kot manj, pojedel se bo tako ali tako :-))
tanke, podolgovate rezine narezanih banan (prav tako naj količino preceni vaš intuitivni kuharski instinkt)
1/2 skodelice kokosovega mesa
1/4 skodelice kokosove vode
1/2 skodelice izkoščičenih medjool dateljev
Priprava:
V mešalniku oz. blenderju pri visoki hitrosti zmešajte kokosovo meso, kokosovo vodo in datelje, dokler ne dobite kremasto-sladoledno teksturo mase (če je pretekoče dodajte več dateljev).
Na dno krožnika v več plasteh položite narezane banane, nato sledi plast kokosove-dateljeve kreme na katero položimo na tanko narezane kivije, sledi ponovno plast kokosove-dateljeve kreme in plast tanko narezanih banan. Postopek potem ponavljamo v smeri kroga na krožniku.
Zadnja plast naj bo iz tanko narezanih kivijev, tako da želvji oklep dobi čisto pravo zeleno barvo.
Iz posameznih kivijev nato oblikujete glavo, noge in rep, tako kot prikazuje spodnja slika.
Naj se srčna igrivost in ustvarjalnost podata v našo kuhinjo 🙂 !
Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.