12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Riževo-cvetačni polpeti

Za hitro narejene polpetke potrebujete:

  • kozarec (2 dl) belega riža + 4 dl vode + 1 čajna žlička nerafinirane morske soli
  • 1 večja cvetača, narezana na manjše koščk
  • kozarec (2 dl) ovsenih kosmičev
  • 2 jedilni žlici ekoloških konopljinih semen
  • 2 jedilni žlici Pulsin grahovih beljakovin
  • 2 čajni žlički bio rastlinske jušne osnove
  • približno 1 čajna žlička muškatnega oreščka
  • poper in sol

Postopek:

  • V osoljeni vodi skuhajte riž.
  • V drugem lončku skuhajte tudi cvetačo.
  • Nato v večji skledi zmešajte kuhan riž, kuhano cvetačo, začimbe in ovsene kosmiče v gladko maso (pomagate si lahko tudi z električnim mešalnikom).
  • Nato dodajte še konopljina semena, ki naj ostanejo cela.
  • Oblikujte v polpetke in jih popecite na vročem olju.

Polpetki zdržijo dva dni in so naslednji dan prav tako odlični!

Poleg lahko postrežete, kar vam srce poželi. 😉

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.