12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Presna torta iz sivke in limone

Za presno tortico boste potrebovali:

Za »testo«:

  • pol skodelice namočenih datljev
  • 1,5 skodelice namočenih oreščkov (odlično se obnesejo orehi, mandlji ali pa kombinacija obojega)

Za maso:

  • 3 skodelice namočenih indijskih oreščkov
  • ¾ skodelice limoninega soka
  • 2/3 skodelice javorjevega/agavinega sirupa
  • ¾ skodelice kokosovega olja
  • 1 čajna žlička himalajske soli
  • 3 čajne žličke bio sivke
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava:

  • Sestavine za testo zmiksajte v blenderju. Maso s prsti pritisnite ob dno posodice, v kateri bo torta.
  • Potem v blenderju zmiksajte še sestavine za maso.
  • Maso naložite po »testu«.
  • Vse skupaj postavite v hladilnik, za kakšne dve ali tri ure.

Ko bo presna tortica primerno ohlajena, jo previdno narežite in postrezite. Po prvem ugrizu, garantitano, zaslišiš peti angelčke.  Tako zelo je dobra.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.