12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Polnjene bučke

Mi obožujemo polnjene bučke. Prvič zato, ker jih je enostavno pripraviti, drugič, ker je priprava tako hitra in brez packanja, in tretjič, ker jih res lahko nadevaš prav z vsem, kar ostane v hladilniku od prejšnjih dni in tako negotovo zre v svojo prihodnost. Nadevate jih lahko z vsem, kar vam pride pod roke – mi včasih dodamo kuskus, drugič, drobljen tofu, včasih kuhano ajdo, pa tudi samo paradižnik in suh kruh, namočen v nesladkano sojino mleko, skupaj z Violife sirčkom, je več kot odlična kombinacija. Tokrat pa takole:

Potrebuješ:

Postopek je res enostaven in hiter:

  • Bučke prerežeš na polovičke in jim izdolbeš notranjost, ki jo prihraniš.
  • Izdolbljeno maso bučk popražiš na treh jedilnih žlicah kokosovega olja, na katerem si že prepražil česen. Počakaš, da dobro zadiši in masa spusti vodo.
  • Nato maso preložiš v skledico, dodaš narezane pelate (na drobne, drobne koščke), dodaš z vilico potlačeno čičeriko, jedilne žlice grahovih proteinov, konopljina semena, kvas v kosmičih, ter v to naribaš nekaj Violife sira za pico. Soliš in popraš po okusu, dodaš lahko tudi svežo baziliko ali malo origana (za še bolj svež pridih).
  • S to maso nadevaš bučke in vse skupaj prekriješ še z nekaj Violife sira za pico.
  • Polnjene bučke postaviš v pekač, eno ob drugo in pečeš v pečici, pri 200 stopinjah Celzija, kakšnih 30 minutk.

Mhmmm, naj vam tekne! 😉

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.