12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Polentina lazanja

Ekspresna polentina lazanja:

  • Najprej skuhajte polento po standardnem postopku.
  • Lahko ji dodate tudi kakšno vejico rožmarina, timijana ali pa morda drobno nasekljanih sušenih paradižnikov ali oliv.
  • Kuhano polento pretočite v pekač in poravnajte vrh. Pustite, da se ohladi. Ta čas, pripravite zelenjavo – po sistemu: pospravi hladilnik. Na olju prepražite bučke, melancane, paprike, paradižnik, blitvo, špinačo in začinite po okusu.
  • Pripravite še paradižnikovo omako in naribajte Violife sir za pico.
  • Ko je polenta ohlajena, jo prevrnite iz pekača in z nožem narežite na kvadratke
  • Na krožnik nalagajte plasti: najprej plast polente, nato malo paradižnikove omake, čez zelenjavo in po vrhu malce Violife sira za pico. Pa spet eno plast polente, paradižnikovo omako, zelenjavo in sirček. Končajte s polento, po vrhu polijte čajno žličko paradižnikove omake in dodajte ščep Violife sira. Voila!

Za napolnit prazne želodčke in pocrkljat oči!

Dober tek! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Violife veganski sir za pico (200 g). Violife veganski siri, kremni namazi.

Izdelek iz zgodbe

Violife veganski sir za pico (200g)

Če ne smete ali ne želite uživati mlečnih izdelkov, vaše brbočice pa močno pogrešajo sir, imamo popolen izdelek za vas, ki je narejen izključno iz rastlinskih maščob in ne vsebuje nikakršne živalske sestavine (veganski certifikat).


Preveri v trgovini

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.