12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Špinačni zavitek

Za špinačni zavitek potrebuješ:

Postopek:

  • Dobro opereš zelenjavo, jo narežeš in osušiš. Dodaš žlici kokosovega olja in sol ter zmešaš. Mešaš nekaj časa, da se vsi okusi prepojijo.
  • Veganski sir za pico naribaš v skodelico in postaviš na stran.
  • Namastiš pekaš (s polovičko čajne žličke kokosovega olja) in prekriješ s prvo plastjo vlečenega testa. Na prvo koro testa, dodaš 2 kapljici kokosovega olja in razmažeš. Nanj položiš še eno plast testa, nato pa nanj zelenjavno mešanico.
  • Na zelenjavno mešanico potreseš nariban veganski sir in vse skupaj prekriješ še z eno koro testa. To zopet namastiš s kapljico kokosovega olja, jo razmažeš in nanj položiš še zadnjo koro testa.
  • Pekač postaviš v ogreto pečico in pri 180 stopinjah celzija pečeš kakšnih 45 minut. Ko je pečeno, pekač postaviš na rešetko, pokapljaš z nekaj kapljicami vode in počakaš, da se ohladi.

Verjamete ali ne, to je tipična grška poletna jed, ki prav posebno prija, ko je hladna. Če zraven postrežete še dobro, osvežilno solato in zaprete oči, se v mislih že lahko preselite na kakšnega izmed grških otokov, s sapico v laseh in s soncem obsijanim obrazom. 😉

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.