12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Špinačni kiš

Za krhko testo potrebuješ:

Za nadev:

  • 450g tofuja
  • pol skodelice indijskih oreščkov
  • 1/4 skodelice kvasnih kosmičev
  • 2 šopka sveže špinače – očiščene, blanširane in zrezane na čim manjše koščke
  • 2 jž ekološkega, deviškega, kokosovega olja
  • 1/2 sesekljane čebule
  • 1 sesekljan strok česna
  • 1/2 zelenjavne jušne kocke
  • začimbe po okusu: majaron, bazilika, sladka paprika, kajenski poper
  • 1/2 čž soli
  • 1/2 čž popra
  • Violife sir za pico, narezan na čisto majhne kockice

Priprava:

  • Sestavine za testo morajo biti čimbolj hladne. Vse sestavine zmešaš, vodo pa dodajaš postopoma. Testo z rokami razporediš po pekaču in dobro pritisneš ob dno. Cel pekač postaviš v hladilnik, kjer naj počaka na vrsto.
  • Pečico segreješ na 220°C. Indijske oreščke zmelješ v blenderju v drobtine. Dodaš tofu in kvasne kosmiče in zmiksaš v gosto, kremasto maso.


  • V ponvici segreješ olje in prepražiš čebulico. Dodaš še česen, da zadiši. Dodaš še 1/2 zelenjavne jušne kocke in začimbe. Pridruži naj se še pripravljena špinača.
  • V veliki skledi zmešaš tofujevo maso in maso s špinačo. Poskusiš in dodaš še kakšno sestavino po želji. Vmešaš še Violife sir za pico in maso preliješ v že ohlajeno testo.
  • Vse skupaj postaviš v pečico in pečeš 10 minut. Nato znižaš temperaturo pečice na 190°C in pečeš še kakšnih 25-35 minut.

Pred serviranjem naj se kiš ohladi na rešetki.  Zraven bo super prijala limonada, s kakšno vejico rožmarina.

Mhmm, pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.