Sestavine za testo morajo biti čimbolj hladne. Vse sestavine zmešaš, vodo pa dodajaš postopoma. Testo z rokami razporediš po pekaču in dobro pritisneš ob dno. Cel pekač postaviš v hladilnik, kjer naj počaka na vrsto.
Pečico segreješ na 220°C. Indijske oreščke zmelješ v blenderju v drobtine. Dodaš tofu in kvasne kosmiče in zmiksaš v gosto, kremasto maso.
V ponvici segreješ olje in prepražiš čebulico. Dodaš še česen, da zadiši. Dodaš še 1/2 zelenjavne jušne kocke in začimbe. Pridruži naj se še pripravljena špinača.
V veliki skledi zmešaš tofujevo maso in maso s špinačo. Poskusiš in dodaš še kakšno sestavino po želji. Vmešaš še Violife sir za pico in maso preliješ v že ohlajeno testo.
Vse skupaj postaviš v pečico in pečeš 10 minut. Nato znižaš temperaturo pečice na 190°C in pečeš še kakšnih 25-35 minut.
Pred serviranjem naj se kiš ohladi na rešetki. Zraven bo super prijala limonada, s kakšno vejico rožmarina.
Mhmm, pa dober tek! 🙂
Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine