12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Pesto iz konopljinih semen

Potrebujemo:

  • 2 skodelici brokolija
  • 1 velik strok česna
  • 1 čajno žličko himalajske soli
  • 1 skodelico listov bazilike
  • 2 jedilni žlici olivnega olja (ali več, dodajajte po potrebi in okusu)
  • 2 čajni žlički limoninega soka
  • 2 skodelici ekoloških konopljinih semen

Priprava:

  • Sestavine lahko zmešate v blenderju v kremasto teksturo ali pa jih res na drobno zrežete in z roko vmešate v maso.

Uporabite lahko kot polivko za testenine, polijete po pečenem krompirčku, uporabite kot začimbo v juhah, omakah, ponudite kot dip s koruznim čipsom ali pa namažete po popečenih kruhkih in dodate rezine paradižnika za pravo italijansko brusketo.

Dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.