12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Pesini kolački s čokolado

Sestavine za ‘kolačke’:

  • 1 dobra skodelica narezane in kuhane rdeče pese
  • 1/2 skodelice ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • 1 čž vanilije v prahu
  • 1/2 skodelice ekološkega, deviškega kokosovega olja + 1 jž posebej
  • 2 jž vode

Sestavine za čokoladni preliv:

Priprava:

  • Najprej olupite in skuhajte (ali soparite) rdečo peso do mehkega.
  • Vse sestavine predajte v blender in zmiksajte (preden odmerite kokosovo olje, ga stopite, če je slučajno v trdem stanju). Sestavine dobro zmiksajte, da bo masa homogena, nato pa jo prelijte v modelčke (lahko tudi modelčke za muffine) in postavite vse skupaj v hladilnik, za 3-5 ur (naj se strdijo).
  • Samo še pripravite čokoladno omako, ki jo prelijete po kolačkih.

To je vse! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.