brstični ohrovt (mi smo kupili čudovitega na sobotni tržnici)
nerafinirano morsko sol
sveže mlet črn poper
oljčno olje
balzamični kis
Postopek:
Brstični ohrovt opereš pod hladno vodo in odstraniš kakšne nekvalitetne listke. Nato ga prerežeš na polovičke in preložiš v skledo.
Brstični ohrovt poliješ z oljčnim oljem, ni potrebno pretiravati – olja naj bo toliko, da bodo vsi ohrovtki enakomerno preliti. Nato po okusu soliš in popraš, ter dodaš balzamični kis. Tega naj bo dvakrat toliko, kot je bilo oljčnega olja.
Vse skupaj dobro premešaš in preložiš v pekač.
V predhodno ogreto pečico (190 stopinj celzija) položiš pekač in pečeš 15 minut. Nato ohrovt enakomerno premešaš in pečeš še nadaljnih 15 minut.
Pečen ohrovt vzameš iz pečice ter ga potreseš še z mešanico naslednjih sestavin, ki jih zmiksaš v blenderju:
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.