12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Pečena jabolka z banano in vanilijo

Potrebuješ:

  • jabolka
  • cimet

Jabolka izdolbeš, odstraniš pečke in narediš prostor za (poznejši) nadev. Notranjost narahlo potreseš s cimetom in jabolka zložiš na pekač. Na dno pekača naliješ za pol prsta vode. Pečeš pri 180 stopinjah, kakšnih 35 minut.

Za nadev potrebuješ:

  • zamrznjene banane
  • ščep vanilije v prahu
  • 1 čajno žličko ekološke mace v prahu
  • 2 do 3 namočene datlje
  • namočene rozine
  • (namesto banan, vanilije v prahu in datljev lahko uporabiš tudi rastlinski sladoled z okusom vanilije, ki ga narahlo stepeš, da postane bolj kremast, nato dodaš maco in rozine)

Priprava:

  • Zamrznjene banane, vanilijo, datlje in maco zmiksaš v blenderju v homogeno maso ter na roko vmešaš še rozine.
  • Ko so jabolka pečena, vsakega nadevaš s pripravljeno zmesjo.
  • Nadevana jabolka nato le še pokapljaš z javorjevim sirupom in potreseš z orehi.

Za konec še začiniš z veliko mero ljubezni in postrežeš. 🙂

Ekološka Maca v prahu iz 4 gomoljev, 100g – Izdelek iz zgodbe

Maca je s hranili bogato superživilo, ki pomaga podpirati telesne sisteme za optimalno zdravje in dobro počutje.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.