12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Palačinke (z zelenjavo)

Potrebuješ:

  • 1 skodelica čičerikine moke
  • 1,5 skodelice vode
  • 1 čajna žlička himalajske soli
  • 1/4 čajne žličke kurkume v prahu
  • 1/4 čajne žličke česna v prahu
  • 2 jedilni žlici ekoloških konopljinih semen
  • sušene paradižnike v olju (narezane na manjše koščke)
  • po okusu lahko še 1 čajno žličko kumine, koriandra, čilija

Priprava:

  • Vse sestavine zmešajte v posodici. Če se vam zdi masa pregosta, dodajte še malo vode.
  • Segrejte ponvico in stopite nekaj kokosovega masla ali drugega hladno stiskanega rastlinskega olja. Maso vlijte v ponvico in pecite na majhnem ognju, da se spodnja stran primerno zapeče. Palačinko obrnite in popecite še na drugi strani.
  • Pojeste jo lahko samostojno ali z dodatkom poljubne zelenjave (surove ali rahlo popečene).

Njam!Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.