12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Čokoladno čokoladni muffini

Za čokoladno-čokoladne muffine oz. pravo čokoladno bombico potrebujete:

  • 1,5 skodelice pirine moke
  • 1 skodelico ekološkega kokosovega sladkorja
  • 1/3 skodelice ekološkega kakava v prahu
  • 1 čž sode bikarbone
  • 1/2 čž nerafinirane soli
  • 1 skodelica vode
  • 1/2 skodelice ekološkega, deviškega kokosovega olja
  • 2 jedilni žlici jabolčnega kisa
  • 1 čž vanilije v prahu

Za kremo po vrhu potrebujete:

Postopek je sila preprost:

  • V veliki posodi najprej zmešajte moko, kokosov sladkor, kakav, sodo bikarbono, sol in vanilijo v prahu.
  • V drugi posodi zmešajte kokosovo olje, vodo in jabolčni kis. To mešanico počasi dolijte k suhi mešanici in narahlo premešajte.
  • Segrejte pečico na 175°C in papirnate posodice napolnite s pripravljeno maso (posodico napolnite le do 3/4).
  • Postavite v pečico. Muffini naj se pečejo 12-15 minut (naredite poskus z zobotrebcem).

Ko so muffini pečeni, jih pustite, da se popolnoma ohladijo, nato pa prelijte s:

  • Nad vodno paro stopite jedilno čokolado, s tremi žlicami rastlinskega mleka. Na vsak muffin kapnite čajno žličko stopljene čokolade in potresite z goji jagodami.

Če želite, lahko v vsak muffin zapičite zobotrebček, na katerega ste z lepilom prilepili en velik rdeč srček. Smo prepričani, da najdražji ne bodo ostali ravnodušni.

Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.