12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Čokoladni kolaček

Za to dobroto potrebuješ sledeče …

mokre sestavine:

  • 1/4 skodelice ekološkega kokosovega olja
  • 2 jedilni žlici agavinega sirupa
  • 1/4 skodelice rastlinskega mleka (še bolje je, če je z okusom vanilije)
  • 1/4 skodelice vode s čajno žličko žitne kave
  • 1 čajna žlička ekološkega jabolčnega kisa
  • 1/4 skodelice ekološkega sladkorja koksovih palm
  • 2 jedilni žlici ekoloških Chia semen

Suhe sestavine:

  • 1/3 skodelice nasekljanih goji jagod
  • 2 jedilni žlici ekološkega kakava v prahu
  • 1/2 skodelice pirine moke
  • 1/2 skodelice moke ovsenih kosmičev (zmeljite jih v kavnem mlinčku ali blenderju)
  • 1/4 skodelice zmletih indijskih oreščkov
  • 1 čajna žlička vinskega kamna

Postopka se lotiš takole:

  • V posodici zmešaš mokre sestavine (lahko tudi nad ognjem, da se lepše povežejo). V drugi posodici zmešaš suhe sestavine. Suhe sestavine primešaš homogeni mokri masi. Dobro premešaš.
  • Pekač namastiš s kokosovim oljem in maso predeneš v pekač. Postaviš v ogreto pečico, na 185 stopinj Celzija in pečeš kakšnih 25 do 30 minut (narediš preizkus z zobotrebcem).
  • Ko je pečeno, pekač vzameš iz pečice in počakaš, da se ohladi. Ohlajenega narežeš na kose in postrežeš.

Za dodaten užitek lahko poskrbiš še s karamelnim prelivom. Zanj potrebuješ zgolj 4 sestavine:

  • 1/4 skodelice ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • 1 čajna žlička ekološkega kokosovega olja
  • 1/8 čajne žličke nerafinirane morske soli
  • 1 jedilna žlica rastlinskega mleka


Postopek priprave karamelnega preliva:

  • Sestavine daš v ponvico in postaviš na ogenj. Segrevaš, da se sestavine pomešajo v homogeno maso, ter nato še toliko, da se začnejo delati mehurčki.
  • Ko se ti pomaknejo na sredino ponvice, segrevaj še kakšni dve minuti, da se masa zgosti. Odstaviš z ognja in preliješ kolač.

S tem karamelnim prelivom lahko pravzaprav zaliješ vse – poliješ prek smoothiejev, pudingov, sladoleda, tort, kolačev, peciv, piškotkov, vročih čokolad. Če ti kaj kolača ostane, ga shraniš in zamrzneš (ali zapakiraš v lično posodico in neseš babici- kako bo vesela!). Tole se odlično prileže tudi za zajtrk, s skodelico toplega čaja.

Pa dober tek! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Izdelek iz zgodbe

Presno ekološko kokosovo olje, 500g

Viridian Nutrition presno, ekološko in hladno stiskano, deviško kokosovo olje, je prejelo Soil Association nagrado Organic Food Awards. Kokosovo olje lahko uprabljate za kuhanje, nego telesa in za podporo pri športnih aktivnostih.


Preveri v trgovini

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.