12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Čokoladna lučka prelita z belo čokolado

Potrebuješ:

  • 4 zrele avokade
  • 1 skodelico ekološkega kakava v prahu
  • 1 skodelico agavinega sirupa
  • 1/2 skodelice vode

Priprava sladoleda:

  • Vse sestavine zmiksaš v blenderju, jih pretočiš v modelčke za sladoled in za 8 ur postaviš v zamrzovalnik.

Za preliv:

Priprava:

  • Pripraviš vodno kopel in vanjo postaviš kozico. V kozici najprej stopiš kakavovo maslo in kokosovo olje ter v to zamešaš še ostale sestavine. Masa ne sme biti preveč segreta, samo toliko, da še vedno lahko pomočiš prst vanjo.
  • Iz zamrzovalnika vzameš popolnoma strjene lučke in jih pomočiš v maso. Lučko držiš obrnjeno navzdol, saj se bo masa hitro strdila. Lučko namočiš v maso še 2-3 krat, da bo plast te čokolade malo debelejša.
  • Za nekaj časa jih še položiš v zamrzovalnik in sicer tako, da vsako lučko posebej oviješ v peki papir in jih daš ležat.

Mhmmmm… fantastične so!

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.