12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Čokoladna granola

Potrebuješ:

  • 3 skodelice ovsenih kosmičev (lahko so tudi ječmenovi, pirini…)
  • 1/2 skodelice mandljev (oreščke izberete po svojem okusu)
  • 1/2 skodelice orehov
  • 2 jedilni žlici ekološkega kokosovega olja
  • 1 jedilna žlica mandljevega masla (lahko je katerokoli maslo oreščkov)
  • 2 jedilni žlici agavinega sirupa
  • 2 jedilni žlici ekološkega sladkorja kokosove palme
  • 1/2 skodelice kokosovih kosmičev
  • 5 jedilnih žlic ekološkega kakava v prahu (količina po okusu)
  • 2 pesti mandljev
  • ovseno/sojino/riževo mleko po potrebi

Priprava:

  • Orehe in mandlje sesekljajte na manjše koščke, nato pa vse skupaj, z ostalimi sestavinami, zmešajte v večji posodi. Po potrebi dodajte še kakšno žlico rastlinskega mleka in zmešajte.
  • Pečico segrejte na 180 stopinj.
  • Maso predenite v pekač, obložen s peki papirjem in ga postavite v ogreto pečico. Pecite 12 – 15 minut.
  • Ko bo granola pečena, jo vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi.
  • Ko bo ohlajena, se granola strdi in jo lahko lomite po koščkih po svoji želji.

Lahko jo pustite v večjih kosih in vam služi kot prigrizek ali energetska tablica med napornim dnem, ali pa jo nalomite na manjše koščke in zjutraj prelijete z mlekom ali jogurtom. Po želji dodate še kakšno sveže sadje in okusen, hranljiv zajtrk, brez slabe vesti, je nared.

Dober tek!

Ta izdelek lahko najdete v naši trgovini, z to povezavo.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.