12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Ohrovtov zavitek

Potrebuješ:

  • listnato ali vlečeno testo (tokrat nam je celo bolj všeč variacija z vlečenim testom)
  • 3 skodelice narezanih šampinjonov
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • 1/2 skodelice sesekljane čebule
  • 1 strok česna, sesekljan na drobno
  • 1/4 jedilne žlice suhega timijana
  • zeliščno sol po okusu in sveže mlet poper
  • 2 skodelici kodrolistnatega ohrovta, natrganega na manjše koščke
  • 1 paketek Violife sira z okusom pice

Priprava po korakih:

  • Najprej segreješ pečico na 180 stopinj Celzija.
  • Na olju prepražiš čebulo, dodaš česen, šampinjone in ohrovt. Pražiš toliko časa, da vsa voda, ki jo zelenjava spusti, povre.
  • Ponvico odmakneš z ognja, dodaš začimbe po okusu, soliš in popraš.
  • Masi nato dodaš še na koščke natrgan Violife sir z okusom pice.
  • Vlečeno testo razgrneš čez mizo in posamezne plasti namastiš. Uporabiš okrog 5 plasti, polagaš jih eno na drugo.
  • Na sredino testa daš maso in ga dobro zaviješ (konce spodvihaš tako, da masa ne uide ven).
  • Testo narahlo premažeš z oljčkom in ga postaviš v ogreto pečico za 25-35 minutk.

Naj vam super dobro tekne! 😉

P.S.: Kar je fino pri takšnih receptih je to, da lahko sestavine poljubno menjate. Namesto ohrovta uporabite špinačo, namesto šampinjonov tudi brokoli, korenček ali malancan.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.