pol skodelice na soncu sušenih paradižnikov (lahko vloženih v olju)
1/2 skodelice navadnega tofuja, narezenega na manjše kocke
1 jedilno žlico kaper
1/2 čajne žličke timijana
česen v prahu in sveže mlet poper po okusu
Postopek:
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
Pripravite brstični ohrovt: sperite ga pod vodo, s papirnato brisačko osušite in odrežite peclje ter zunanje listke. Ohrovtke prerežite na polovico.
Na pekač zlijte 1 žlico oljčnega olja in po njem razporedite brstični ohrovt. Polijte ga še z dvema žlicama oljčnega olja in posolite. Pekač postavite v pečico in pecite 15-20 minut.
Po 20-ih minutah vzemite pladenj iz pečice, premešajte ohrovt in ga vrnite nazaj v pečico. Pustite ga še kakšnih 10-15 minut. Brstični ohrovt bo postal rahlo zapečen, z rjavkastimi lisami in hrustljavo skorjico. Pustite, da se brstični ohrovt ohladi.
Ta čas pripravite ostale sestavine: paradižnik narežite na dolge, tanke trakove, tofu narežite na manjše kocke, dodajte konopljina semena in fižol ter žlico kaper. Dodajte še timijan, ter česen v prahu in sveže mleti poper. Po želji lahko polijete še z žlico oljčnega olja. Na koncu dodajte še pečen brstični ohrovt.
V skledi zmešajte vse sestavine, da nastane pisan krožnik.
Več kot je barv na krožniku, več je zdravja. 🙂
Pa dober tek!
Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.