12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Ohrovt s fižolom in tofujem

Potrebujete:

  • 15 večjih brstičnih ohrovtov
  • 3 jedilne žlice oljčnega olja
  • 1/2 čajne žličke nerafinirane morske soli
  • 1 skodelico kuhanega belega fižola
  • pol skodelice na soncu sušenih paradižnikov (lahko vloženih v olju)
  • 1/2 skodelice navadnega tofuja, narezenega na manjše kocke
  • 1 jedilno žlico kaper
  • 1/2 čajne žličke timijana
  • česen v prahu in sveže mlet poper po okusu

Postopek:

  • Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
  • Pripravite brstični ohrovt: sperite ga pod vodo, s papirnato brisačko osušite in odrežite peclje ter zunanje listke. Ohrovtke prerežite na polovico.
  • Na pekač zlijte 1 žlico oljčnega olja in po njem razporedite brstični ohrovt. Polijte ga še z dvema žlicama oljčnega olja in posolite. Pekač postavite v pečico in pecite 15-20 minut.
  • Po 20-ih minutah vzemite pladenj iz pečice, premešajte ohrovt in ga vrnite nazaj v pečico. Pustite ga še kakšnih 10-15 minut. Brstični ohrovt bo postal rahlo zapečen, z rjavkastimi lisami in hrustljavo skorjico. Pustite, da se brstični ohrovt ohladi.
  • Ta čas pripravite ostale sestavine: paradižnik narežite na dolge, tanke trakove, tofu narežite na manjše kocke, dodajte konopljina semena in fižol ter žlico kaper. Dodajte še timijan, ter česen v prahu in sveže mleti poper. Po želji lahko polijete še z žlico oljčnega olja. Na koncu dodajte še pečen brstični ohrovt.
  • V skledi zmešajte vse sestavine, da nastane pisan krožnik.

Več kot je barv na krožniku, več je zdravja. 🙂

Pa dober tek!

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.