12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Muffini z lešniki in banano

Preprost receptek za bananino-lešnikove muffine:

Suhe sestavine:

  • 2 skodelici polnovredne moke
  • 3/4 skodelice nerafiniranega rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke himalajske soli

Mokre sestavine:

  • 1/2 skodelice kokosovega olja
  • 2 skodelici zmečkanih zrelih banan
  • 4 jedilne žlice tople vode
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2 do 4 jedilne žlice rastlinskega mleka (proseno, riževo, lešnikovo,…)

Priprava:

  • Segrejte pečico na 180 stopinj.
  • V posodi zmešajte suhe sestavine in v drugi posodi še mokre sestavine.
  • Suhim sestavinam počasi dodajate zmes mokrih sestavin in počasi vmešajte.
  • Na koncu v gotovo zmes vmešajte še Chocodelic lešnike.
  • Pladenj za muffine premažite z oljem ali vegansko margarino ali pa vanj postavite papirnate posodice za muffine. Vsako posodico napolnite z maso le do 3/4. Muffine pecite 18-20 minut.

Naj se dan začne sladko in dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.