12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Marmelada iz marelic in manga

Potrebuješ:

  • 320g marelic
  • 200g manga
  • 350g ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • sok ene limone

PRIPrAVA:

  • Sadje narežite na manjše koščke (teža razkoščičenega sadja mora znašati toliko kot je zapisano zgoraj).
  • Prestavite ga v ponvico, dodajte sladkor kokosovih palm in limonin sok.
  • Segrevajte na nizki temperaturi do vretja.
  • Pri nizkem ognju naj vre še kakšnih 15 minut.
  • Ko je masa dovolj gosta, odstranite ponvico z ognja.
  • Marmelado prelijte v kozarčke, jih zaprite in ovijte v kuhinjsko krpo. Naj se počasi ohlajajo nekje v toplem prostoru.

Marmelada ne potrebuje nobenega želirnega sladkorja, saj nekatero sadje (npr. marelice, maline,…) že samo po sebi vsebuje dovolj pektina, ki deluje kot gostilo. Ta marmelada je resnično vrhunska!

Poskusite jo na še toplem domačem kruhu, na palačinkah, odlično se obnese tudi kot ena od sestavin za domače piškote, kot dodatek ovseni ali proseni kaši, pa tudi kar tako – na žlico.

Pa veselo ustvarjanje želimo! 


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.