12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kvinojina kaša za zajtrk

Potrebuješ:

  • 1 skodelico kuhane kvinoje
  • 1 banano
  • 1 skodelico mandljevega mleka (ali drugega rastlinskega napitka)
  • 1 skodelico naravnih chia semen
  • ekološki sladkor kokosovih palm, po želji in okusu
  • 1/2 čajne žličke vanilije v prahu
  • 3 jušne žlice nasekljanih mandljev
  • 3 jušne žlice nasekljanih pistacij
  • 3/4 čajne žličke cejlonskega cimeta v prahu
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1/4 skodelice rozin

Priprava:

  • Najprej predenite kvinojo v skodelico.
  • V blenderju zmiksajte banano, rastlinsko mleko, kokosov sladkor, vanilijo, cimet in muškatni orešček. V to, za 20 minut, namočite chia semena in občasno premešajte. Ko želirajo, lahko po želji, še nekajkrat zavrtite blender, da dobite homogeno zmes.
  • To prelijte po kvinoji, potresite z mandlji, pistacijami in rozinami ter… uživajte!

Dober tek!

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.